Атанасов: Меморандумът е покана за преговори

0

Този меморандум на практика представлява покана за преговори към нашите фактически коалиционни партньори.

Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов по повод недоволството на ГЕРБ, че меморандумът не им е предоставен предварително. 

Този документ не е за постове. А да седнем на масата без червени линии. Това трябва да се приема спокойно. Да седнем заедно и внимателно като отговорни държавници да го обсъдим, призова Атанасов.

Това е нашето предложение. То в 14,21 минути вчера беше изпратено на Габриел, за да са информирани предварително. И защото на практика връзката между двете сили са Денков и Габриел, обясни той.

Няма никаква сделка. Такава би имало, когато има окончателен документ, одобрен от двете страни.

Трябва в една спокойна среда да седнем и двете страни и да започнем перговори за това как ще си упражнява властта след ротацията, каза Атанасов.

Няма червени линии, всичко може да бъде договаряно – отговори Атанасов на въпрос за външния министър. Според него има няколко варианта за министерството, за да може едновременно Денков и Габриел да представляват външната политика.

Нямаме намерение от нищо да се отказваме, но в интерес на държавата сме готови на всичко, отговори Атанасов на въпрос дали се отказват от външно министерство. 

Обществото към днешна дата не желае избори и трябва да се съобразим, но сме готови да отидем на такива, коментира още Атанасов. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук