Байдън и Тръмп с почти равна подкрепа сред избирателите в САЩ

0
сн. Колаж

Джо Байдън и Доналд Тръмп са в силно оспорвана надпревара според най-новата анкета за президентските избори на Ройтерс/Ипсос.

Американският президент от Демократическата партия Джо Байдън и съперникът му от Републиканската партия Доналд Тръмп са с изравнени позиции в оспорваната надпревара за президентските избори през ноември, сочат резултатите от анкета на Ройтерс/Ипсос.

В момента Тръмп е обект на наказателни преследвания по няколко дела, а Байдън е подложен на критики заради подкрепата си за Израел във войната в Газа.

Около 40% от регистрираните гласоподаватели, участвали в проучването, което е продължило осем дни и е приключило вчера, заявяват, че ако изборите бяха днес, те биха гласували за Байдън. Същият е и делът на респондентите, които споделят, че ще гласуват за Тръмп.

Байдън имаше преднина от един процент пред Тръмп в предишната анкета на Ройтерс/Ипсос от края на април.

Близо 20% от респондентите в най-новото проучване казват, че все още не са избрали за кого да гласуват и че са склонни да подкрепят някоя от номинациите на трети партии или изобщо да не гласуват.

Подкрепата за Роберт Кенеди-младши, който е противник на ваксините и участва във вота като независим кандидат, възлиза на 13%. Това представлява ръст от 5% спрямо предишното проучване от април.

Проучването на Ройтерс/Ипсос е направено онлайн сред 3208 регистрирани избиратели от цялата страна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук