БЕХ смени ръководствата на няколко компании в енергетиката

0

Българският енергиен холдинг (БЕХ) направи смени в ръководствата на „Мини Марица Изток“, Националната електрическа компания, в съвета на директорите на „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“ и на оператора на газовата връзка с Гърция. 

С решение на холдинга за изпълнителен директор на „Мини Марица-изток“ е назначен Тодор Тодоров, който е заемал длъжността от 2009 до 2011 година и през януари 2022 г.  

В Съвета на директорите на НЕК влиза Деян Иванов, бивш сътрудник в парламентарната комисия по енергетика. Приета е и оставката на Свилен Спасов като член на Съвета на директорите на „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“ ЕАД. Мястото му заема Георги Добрев, който е с дългогодишен опит в областта на енергетиката. 

Промяна е гласувана и в Надзорния съвет на „АЙ СИ ДЖИ БИ“ АД – на мястото на Момчил Ванов като член на Надзорния съвет влиза Румяна Петрова. Нейният професионален път също е в областта на енергетиката, като е заемала длъжности в Дирекция „Правна“ в „Булгаргаз“ ЕАД – главен юрисконсулт, заместник-директор на дирекция и директор на дирекция. 

Предстои свикване на общо събрание на акционерите на „АЙ СИ ДЖИ БИ“ АД за вземане на решение. Промените влизат в сила от деня на вписване на решенията в Търговския регистър към Агенцията по вписвани до провеждане на нови конкурсни процедури, посочват от Българския енергиен холдинг. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук