Бивш говорител на Владимир Путин го сравни с Уинстън Чърчил

0
сн. БГНЕС

Бивш говорител на руския президент Владимир Путин го сравни с  Уинстън Чърчил след изборната му победа в интервю за „Скай нюз“. 

Сергей Марков призна, че Путин е по-малко популярен от 87-те процента, с които бе избран, но идеята, която той въплъщава, е популярна в Русия. Въпреки че изборите са широко смятани за фиктивни, Марков каза, че избирателите подкрепят идеята Русия да се защити от Запада.

„Ние разглеждаме тази война в Украйна като сериозна западна коалиция срещу Русия“, поясни Сергей Марков. Той сравни подкрепата за Путин с „подкрепата на британския народ за Чърчил срещу Адолф Хитлер“. 

Бившият говорител на президента отхвърли обвиненията, че Путин не е срещнал надеждна опозиция на изборите, а за Алексей Навални заяви, че е „агент на Запада“. „Навални беше популярен преди 15 години, но се самоуби политически, когато не призна Крим”, каза Марков. 

Запитан защо, ако Путин е толкова популярен, той се страхува от истински опонент, Марков отговори, че руснаците са свободни да протестират срещу него. Той изтъкна, че е имало протести срещу Путин в Русия, но подобни протести не се допускат в Украйна, аргументирайки се, че Русия е по-свободна страна от Украйна.

Скай нюз припомни, че Русия е едва на 164-то място от 180 страни в индекса за свобода на пресата на „Репортери без граници“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук