Бойко Борисов заяви, че не познава и не е срещал и.ф. главен секретар на МВР Димитър Кангалджиев

0
сн. БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че не познава и не е срещал досега назначеният за изпълняващ функциите главен секретар на МВР Димитър Кангалджиев. Коментарът си Борисов направи пред журналисти в кулоарите на Народното събрание по повод освобождаването от длъжността главен секретар на Живко Коцев.

Вчера, във връзка с решение на Министерския съвет от 9 април 2024 г., президентът Румен Радев издаде указ, с който прекрати правомощията и освободи от длъжност Коцев. На 4 април МВР съобщи, че Коцев е подал заявление за освобождаване от длъжност по собствено желание. Ден по-късно той обяви на съвместен брифинг с тогавашния премиер в оставка Николай Денков, че оттегля подадената си оставка. Николай Денков заяви тогава, че Коцев е подал молбата си за напускане под натиск. Няколко дни по-късно Денков сезира прокурор Даниела Талева по случая с Живко Коцев.

Не го познавам и не съм го срещал досега, и нямам спомен да сме работили през годините, коментира днес Борисов за Кангалджиев. По думите му и.ф. главен секретар е предложение на служебния министър-председател, утвърдено от президента Румен Радев.

Попитан дали се обсъждат предложения за нов омбудсман, Борисов отговори отрицателно. Вчера председателят на парламента Росен Желязков обяви за прекратени правомощията на омбудсмана Диана Ковачева във връзка с подадена от нея оставка. През януари Ковачева бе избрана за съдия в Европейския съд по правата на човека.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук