Бойко Борисов няма да е премиер, постави условие, за да има кабинет

0

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ.  „Аз няма да се кандидатирам за премиер, за да можем да успокоим възможностите за преговори“, категоричен бе той по време на първата пресконференция след вота на 9 юни за членове на Европейския парламент и Народно събрание

Борисов обяви, че ще бъде излъчен преговорен екип. 

Той отново ще се състои от женската артилерия на ГЕРБ – Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян. „Понеделник ще поканим всички лидери на партиите. Да се сложат на една плоскост, за да се работи паралелно, поради изострените отношения на лидерите, мисля че би било работещо“, каза Бойко Борисов. 

Бойко Борисов се обърна към всички лидери на партии. „Ултимативното говорене, биенето в гърди, сърдитите, дезертиралите – не е време, защото светът е във война и пред голяма война, ако политиците, мъдреците в света не намерят противодействие. Времето сега е за мъдри мъже и жени“, заяви лидерът на ГЕРБ и добави: 

Понеже те много говорят за умното и красивото, не бих пропуснал да отбележа, че нашето е по-умно, и по-красиво – и Теменужка ги бие, и Деница ги бие, пък за нас с Дончев да не говорим – то е показателно“!

Борисов предлага съставянето на експертен кабинет. 

„Да се направи експертен кабинет. Трябва да е доминиран от ГЕРБ по важните министерства. Особено премиер, външен министър, отбрана„, категоричен бе той. 

Според него може да се направи правителство единствено с първия мандат, ако това не се случи, единственият изход са нови избори през септември.

„Следващите седем дни трябва да бъде гласувано правителство или директно хората трябва да знаят, че отиваме на избори“, каза той. 

Относно заявките за „реванш“ от страна на ПП-ДБ, Борисов заяви:

Ако така разсъждават и останалите партии, отиваме на избори. Реваншът ще е, когато определи президентът. На реванша още повече ще ни накажат хората“, каза лидерът на ГЕРБ. 

Понеже те много говорят за умното и красивото, не бих пропуснал да отбележа, че нашето е по-умно, и по-красиво – и Теменужка ги бие, и Деница ги бие, пък за нас с Дончев да не говорим – то е показателно!

Бойко Борисов
С ПП-ДБ за съжаление не можем да направим правителство вече, аритметично не излизат сметките. С БСП няма какво да разговаряме, Нинова каза, че не иска. С „Възраждане“ може да се говори по парламентарни въпроси и участие в комисии. ИТН гласуваше с нас и ПП-ДБ, но техният лидер ще прецени как да действа. Отговорността е на всички. В коалиция с ДПС не влизам“, добави Борисов.

Той отбеляза, че в други години 10-11% разлика означаваше абсолютно мнозинство. „Сега си задаваме въпроса ще има ли правителство или няма да има правителство“, отбеляза лидерът на ГЕРБ. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук