Бойко Борисов: ПП говорят как ще купуват изборите, трябва бързо да влязат в затвора!

0

„Тук (ПП) си говорят как си носят кеша, как ще финансират изборите, как ще купуват избори. Това е простъпка. Те бързо трябва да влязат в затвора“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Коментарът му бе във връзка с изтеклия снощи запис на среща на ПП, където Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Лена Бориславова умуват как да прибират пари кеш за изборите, как да купуват медии и социолози.

Припомняме: В записа се чува телефонен разговор между мъжки глас, който прилича на този на Кирил Петков, и „Пламен“ (вероятно Бобоков), когото съпредседателят на партията моли да му препоръча човек, който би могъл да му даде един милион и половина лева за телевизионна реклама. „Може да са официално, може да са неофициално, както му е по-удобно на твоя човек“, се чува в записа.

Това и още няколко израза като „ние неофициален кеш имаме“, „въпросът е да имаме въобще кеш“, „кеш в торби“ и колко са важни сумите кеш, които се чуват основно от гласовете, приличащи на Петков и Василев.

„Винаги съм вярвал, че Кирил Петков е честен. От това, което чух , се разбра, че само той не е разбрал, че имат кешЗвучеше чак миловидно като слушах какса безчинствали през тези 11-12 месеца. И е много интересно как подкрепящите им медии ще интерпретират това, че те реално перат пари и реално купуват гласове, заяви Борисов. 


Тук си говорят как си носят кеша, как ще финансират изборите, как ще купуват избори. Това е простъпка. Те бързо трябва да влязат в затвора. Жал ми е за вас как ще ги интерпретирате
, обърна се Борисов към медиите.

Незаконни арести, незаконен кеш, незаконни електронни подписи, възмути се Борисов от действията на ПП в последните 11 месеца.

„Като гледах хората на ГЕРБ, които представиха програмата и като слушам тези от ПП-ДБ, е, наистина моите са ярки личности. Това ми дава основание да не подкрепям повече чужди предложения за реформи, които ни доведоха и с Конституцията и с други неща до това, което става в момента“,каза  Бойко Борисов при представянето на управленската програма на партията.

„Благодарен съм за срещата, която имахме по-рано днес със синдикатите и работодателите. ГЕРБ продължаваме да вярваме, че една партия, която се явява на избори, трябва да каже на хората какво ще прави и с кой ще го прави. На 9 юни Европа ще стане също различна, хайде не, на 10-11 ще разберем“, коментира още Борисов. 

„Светът е много сложен. Много е важно дали крайнодесните сили ще доминират. И ние в средата – ЕНП, ще имаме труден избори“, добави Борисов.

При нестабилност на ново правителство, наесен пак ще отидем на избори, разломът ще е тежък, прогнозира той. 

Не е сложно, можем да се оправим, все още сме на ръба. Да, похарчени са много, грешни пари.Милиарди от плана за възстановяване са изгубени. И как може тези медии да се изкълчат и да кажат, че това е ново и е добро, и е промяна. Как това би могло да бъде простено. Абсурд, отсече Борисов. 

Да, старомодни сме, но искаме да кажем на българите, че има мисъл, която може би ще доведе до по-добър живот. Не е само животът да прибират…, коментира той. 

След 9 юни хептен няма да можем да си кажем нищо. Много злоупотребяват. Сега провалиха да има правителство, отсече бившият премиер на България. 

Той благодари на колегите си и на медиите, като изтъкна, че не се меси на никого и да напишат това, което им е драго. 

Борисов се ядоса, че днес ще се събират в Народното събрание по искане на ПП-ДБ заради пенсиите, които вече бяха увеличени с 11% с решение на Надзора на НОИ. Няма да ходя в парламента, защото днешното заседание е малоумие, категоричен бе той.

В представянето на управленската програма на ГЕРБ-СДС участва и екипът, разработил програмата. 

Представянето се проведе във “Vivacom art hall Oborishte 5” на ул. “Оборище 5” в София.

Събитието бе открито от заместник-председателя на ГЕРБ Томислав Дончев.

БВП ще го знаем в края на годината и невинаги напоследък съвпада с това, което пише в бюджета, каза Дончев, анализирайки икономическото състояние на страната.

„Изглежда, че България се е отказала от възможността за финансиране. Не допускайте политическо безвремие, не правете хаос. Ще си позволя да ви върна 15 или 20 г. назад. Годините преди влизането в ЕС основният фактор беше ниската цена на труда и ниските разходи. Исторически тоа, може би,е имало стойност. Благодарение на това българските предприятия се качиха на второ ниво. Да мислим за третото ниво – треотото ниво е тези, които произвеждат скъпи неща и услуги. Това трябва да ни е  целта. Имаме странен политически абсурд. Пазарът на труда е в топ 3 на темите. Ако поставяме фокус върху нещо, това е образованието”, добави още Томислав Дончев.

Не допускайте хаос и политическо безвремие, не правете експерименти, поне не извън лабораториите, посочи заместник-председателят на ГЕРБ. 

Ако поставяме фокус върху нещо, то това е образованието. Трябва да направим така политиките, в сферата на образованието да не е обект на дребни политически спорове, изтъкна Дончев. 

Трябва да догоним съседните държави-член на ЕС. С Гърция ни делят 1700 лева на година на глава от населението. Като общество можем да си поставим разумна цел: да достигнем и задминем нашите съседи, които също са член на ЕС, посочи Томислав Дончев. 

По темита за социалната политика и образовнието той даде думата на Красимир Вълчев и Деница Сачева. 

Красимир Вълчев заяви, че ГЕРБ-СДС са политическите сили, най-ангажирани по темата образование и всички ключови политики трябва да продължат.

„През последните години изостанахме драстично в социалните политики, имаме остра липса на медицински сестри, кадри в добивната промишленост, нямаме и високо специализирани експерти. Представете си какво ще жънем след последните три години на безвремие“, заяви на свой ред екссоциалният министър Деница Сачева. 

„Младите не считат за проблем да работят без договор, нито го смятат за нарушение“, допълни Сачева. 

„Политиката е състезание на идеи, ние имаме решителността и опита да повишаваме покупателната способност, а не просто да увеличаваме заплатите. Готови сме да работим за модернизацията на икономиката“, отбеляза Сачева.

Присъединяването към еврозоната и ОИСР остават важни приоритети за ГЕРБ-СДС, припомни Деница Николова. Повишаване на производителността и продуктовата структура, извеждане на икономическия потенциал в регионите и подобряване на 
конкурентоспособността на бизнеса обеща тя в края на евентуален следващ пълен мандат на ГЕРБ. 

Партията предлага създаване на 15 стратегически индустриални парка в страната, обновяване на закона за индустриалните паркове, дигиталност на услугите към инвеститорите, за да може всички дейности да бъдат обезпечени, както и насърчителни мерки за обмяна на опит между партньори. 

Като първа стъпка към дигитализацията ГЕРБ предлага въвеждането на дигитален паспорт и дигитална самоличност чрез въвеждане на Закон за дигиталната самоличност, премахване на електронния подпис и лични идентификационни кодове.

След това трябва да се въведе „дигитално гише“, т.е законодателна рамка, осигуряваща функционирането в пълнота на „Дигитална община“ – интегриране на държавни регистри, изкарване и предаване на документи, напълно електронен прием в детски градини. 

На трето място поставят електронното връчване и плащане на глоби. 
ГЕРБ предлага и внедряване на географска информационна система за дигитализиране на всяка педя земя, както и преминаване към умни градове, в които се използва изкуствен интелект, който да посочва къде да бъдат строени нови улици и да ги проектира, надграждане на системите на наблюдение.

В строителството на пътища ГЕРБ-СДС обещават завършване на магистралата от Русе до Велико Търново и на Северозападния скоростен път Видин – Ботевград, магистралите „Струма“ и „Хемус“, минимум по 2000 км качествено ремонтирани републикански пътища всяка година и втори коридор Север – Юг до Маказа.

Рая Назарян отбеляза, че превенцията на корупцията има голям ефект. Това е престъпление, което задължително ще бъде разкрито и наказано, изтъкна тя.

В сферата на правото и съдебната реформа ГЕРБ предлага изцяло нови наказателни закони, въвеждане на гаранции за спазване на принципа за разглеждането на наказателните дела в разумен срок, ускоряване на разглеждането на гражданските дела, продължаване на антикорупционната реформа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук