Борисов: Ако са няколко процента разликата в неделя – правителство пак няма да има

0

Пропуснахме тези три години, действително ме е яд, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с членове и симпатизанти на партията в Свищов.

С него бе Мария Габриел и кметът на Велико Търново Даниел Панов. Посрещна ги кметът на Свищов Генчо Генчев. „Време е да поемете кормилото. Обръщам се към вас с голяма молба – четири населени места бедстват“, обърна се към Борисов той. 

„Сутринта на кмета му казах, че отивайки към Русе ще се отбия в Свищов. И той ми каза: Ела да видиш индустриалната зона! И аз мислех, че е направена, че ще откриваме, а тя не е помръднала“, започно словото си пред събралите се граждани Борисов. И подчерта, че градът е щял да изглежда по друг начин, ако индустриалната зона е била готова.

„Когато си тръгвахме, милиард и 200 млн. лева оставихме в сметка за ВиК сектора. За тези села, които сега говорите – трябваше да ги направят. За „Хемус“ – 1,3 млрд. лв., за Търново – Русе – 1,2 млрд. лв. За тези три години – представете си този регион как щеше да изглужда! Похарчиха парите и сега такива като тебе викат „Хайде, идвай, да почваме. А парите ги няма“, продължи бившият премиер.

И мина към Плана за възстановяване и устойчивост.

„Целта на плана беше заради затварянето за Ковид през тези пари от плана да догоним тази изгубена година. Другите държави си взеха парите, възстановиха се, България има 1 % усвояване. По европейските фондове – 3,7 %. Практически нищо не е усвоено, а кметовете се задъхват, защото хората искат улиците, искат парковете да се напръскат срещу комари“, възмути се Борисов. 

„Действително ме е яд, че българите допуснаха тези 3 години. Тези, които сте се събрали тук, го разбирате. Но е важно и другите да го разберат. Ако са няколко процента разликата в неделя – правителство пак няма да има. Трябва да е отчетлива разликата. Защото ще е много, много трудно.2009 г., когато станах премиер, беше гръцката криза, фалираха банките по света. После при второто ми правителство – дойде мигрантската криза, после ковид кризата. Говоря за световни кризи – и ние се оправихме. В неделя председателят на ЕК и председателят на ЕНП бяха тук. И по този начин показаха отношението си към ГЕРБ, каква партия сме. И оказаха подкрепа за нас“, каза още Борисов.

И се обърна към хората: „Трогнахте ме, че сте се събрали толкова хора в това горещо време!“

„Нямам неизпълнено обещание, това което съм обещал – ще го направим. Има ли индустриална зона, те ще дойдат спонсори, ще помогнат за спорта. Когато дойдат силните компании, те ще ви издърпат. В нашата програма сме описали това, че тук, по Дунава може да се вдигне икономиката, по Дунав е Виена“, каза в заключение Бойко Борисов.

Преди Борисов на импровизирания митинг говори Мария Габриел. И посочи, че това, което се е случвало в Свищов, се е случвало въпреки правителството. „Сега е важно да излъчим правителство, което да работи за Свищов и гражданите му. Свищов е Европа, Европа е Свищов“, изтъкна Габриел.

Има една основна разлика между нас и опонентите ни – ние говорим по-малко и правим повече. Имате нашата подкрепа, ние разчитаме на вашата. Благодаря ви, каза още бившият еврокомисар.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук