Борисов бесен: Лицемери! Честито на новата коалиция ППДБ, „Възраждане“, БСП и ИТН!

0

Искам да поздравя „Възраждане“, ПП-ДБ и БСП за новата коалиция с ИТН. Това ни улеснява много, че повече няма да има въпроси нито за ДПС, нито за ПП, нито за сглобки. Мисля, че поне още 5-6 служебни правителства ще се изредят още“. Това заяви ядасано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Борисов говори от кулоарите на парламента, след като депутатите гласуваха първа точка за днес да бъде искането за отстраняване на председателя на НС Росен Желязков.

„Ще запозная всички евроатлантически партньори днес, за да стане ясно защо България ползваме само руски газ, само руски петрол. Защо, защо, защо, каза още той.

Борисов цитира един от мотивите на Кирил Петков за искането за отстраняване на Росен Желязков. „Пише, че е нарушил чл. 48, ал. 5“.

„Ето мотивите на г-н Петков за свалянето на Росен Желязков. Той атакува, че е нарушил правилника по чл. 48, ал. 5. Вижте какво има в него.“, посочи Борисов и изчете какво гласи този закон.

„Г-н Петков атакува Росен Желязков, че е нарушил правилника по чл. 48 ал. 5 – Проект на решение относно необходимостта от предоставяне на нова сграда на Конституционния съд, Проект на решение за изменение и допълнение за дейността на НС, Закон за съдебната власт. Точка 4 е Законопроект за изменение и допълнение на закон за контрол по прилагане на ограничителни мерки по повод действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна. Затова Росен Желязков го приеха на крака в украинския парламент – срам за колегите от ПП–ДБ“, коментира Борисов.

Росен Желязков е виновен, че ги е вкарал да се гледат бързо тези точки. Честито на „Възраждане“, на БСП, ние се отървахме от ППДБ“, заяви Борисов.

Росен Желязков го приеха на крака в парламента в Украйна. 

Срам за колегите от ПП. Срам, още повече, че те вчера не подкрепиха на комисия пенсиите на репресираните, избити по лагерите. Вече си обяснявам и Терзиев на ДС, и Модев“, продължи Борисов.

Росен Желязко ви виновен, че е вкарал тези този закон за домашното насилие да се гледа по-бързо“, даде още за пример Борисов.

„Така, че честито на новата коалиция, за която искам повече да спрете да ме питате. Честито на „Възраждане“, честито на колегите от ИТН, всичките им приказки срещу ПП в зала ги видяхме. Ние се отървахме от ПП. Честито и на ПП-ДБ, че си намериха нови партньори, каза още лидерът на ГЕРБ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук