Борисов: Виждам, че доминира кабинетът „Денков-Габриел“

0

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи коментар пред журналисти, след като служебният кабинет „Главчев“ положи клетва в НС.

„От това, което виждам доминира старият кабинет, кабинетът Денков – Габриел, особено с такива знакови министри като Гвоздейков, Вътев, зам-министрите, които са всичките назначени по това време от ПП“, заяви той. Според него има 3-4 нови имена.

Според него лидерите на ПП-ДБ се опитват да вменяват вина, че някой друг е виновен. „По време на двете седмици преговори нито веднъж по темата правителство и споразумение никой от ДПС не се е намесил, освен по темата 160 души за гласуване, сиреч тези регулатори, които са със 160 гласа“, каза Борисов.

Той заяви, че след като е поставил въпроса за компромисите в отбраната, енергетика, финанси е можело да направят съвсем различно нещо – с финансов министър Василев и външен министър Мария Габриел. „Това служебно правителствоможеше да изглежда по съвсем различен начин – тези два месеца да използваме в преговори и след изборите да се направи едно истинско коалиционно споразумение“, каза Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук