Борисов във Враца: Горчиво ще си платим за тези три години на експеримента ПП-ДБ във властта

0

Горчиво ще си платим за тези три години на експеримента ПП-ДБ във властта.

Ако ГЕРБ доминира в следващото правителство, ви обещавам България да влезе в еврозоната още през 2025 г. и нулева миграция.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се срещна със симпатизанти във Враца.

Още в самото начало на изказването си Борисов се обърна към симпатизантите си: „Смисълът на политиката сте вие. И всичко, което правим, го правим заради вас. Но ми позволете първо да пожелая да се пребори с трагичния инцидент на моя колега, приятел Роберт Фицо, когото простреляха в Словакия преди няколко часа и бере душа“, каза Борисов и добава: „И затова в нашето представяне пред нас сме сложили „сигурна Европа“. Защото това не трябва да се случва. С никого, не само с премиери“

Ето ги и акцентите в изказването на Борисов във Враца:

„По наше време със затихващи функции централата АЕЦ „Козлодуй“ получи нова възможност за живот. Не само е диверсифицирано горивото за АЕЦ, но се подготвя построяването на два реактора IP-1000, за които няма да стигнат нито работниците, нито кариерите за това, което предстои като строеж. Това ще даде възможност на изключително важния експертен капацитет от инженери, работници, които сега работят в централата – 5 и 6 реактор, поколенията, които се учат там, да знаят, че това ще бъде енергийното сърце на България“, каза той.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че изключително важният пътен коридор до Видин ще бъде построен. „Тука е бъдеще с огромни възможности, по поречието на Дунав“, заяви той.

И добави:

Мога да поема ангажимент, че ако ние доминираме управлението, отново ще възстановим охраната на външните граници, да я сведем до състоянието преди три години за нулева миграция.

Честното е – стягаме се, пазим границата и никакви мигранти. Бой по каналджиите! Това правихме ние. И именно затова тогава имаше под 2% контрабанда на цигари. 

Никой не може да каже, че службите са назначени от ГЕРБ. Назначени са от президента Радев и от техните правителства.Защо, когато Петков беше премиер, не смениха регулаторите?

„Обещаваме, че фондовете и Плана за възстановяване с много бързи темпове, ако не сме ги загубили безвъзвратно (защото голяма част от вече са изгубени), нещичко ако е останало, да го вземем, за да подпомогнем държавата“, добави той.

Накрая Борисов подчерта, че е много важно ГЕРБ да имат над 80 депутата, за да не се налагат „нови мимикрии и нови сглобки“.

___

„От днес аз ще забраня (само в Хасково не мога да забраня на Делян Добрев) ние да се занимаваме с ПП. Защото тези хора, които са дошли тука, ама изобщо не им дреме от това какви глупости са сътворили“, отбеляза стъпвайки на трибуната Бойко Борисов.

И продължи: „Аз не видях другите отсечки по тоя път, по който от ПП само са дошли и боядисали направеното. Не видях „Хемус“, не видях „Струма“. Хората знаят, че този кабинет беше кабинет на компромиса, сглобен от Алексей Петров, Бог да го прости. И свърши някои добри неща. Имаше период на някаква що-годе стабилност, изглеждахме добре пред външните партньори. Затова няма изобщо да се спираме по безобразията, които те направиха. Има кой са го види и чуе. Тука въпросът е Желязков и всички останали – ние, ако гласуват за нас, ако имаме не 69, а повече депутати какви ангажименти можем да поемем към този регион„.

Борисов изтъкна, че „със затихващи функции централата АЕЦ „Козлодуй“ е получила нова възможност за живот. Не само е диверсифицирано горивото за АЕЦ, но се подготвя построяването на два реактора IP-1000, за които няма да стигнат нито работниците, нито кариерите за това, което предстои като строеж. Именно за това изпълнителят, строителят е Хюндай – държава в държавата, огромна световна компания. Тука са Уестингхаус и Хюндай. Това ще даде възможност на изключително важния експертен капацитет от инженери, работници, които сега работят в централата – 5 и 6 реактор, поколенията, които се учат там, да знаят, че това ще бъде енергийното сърце на България“.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че изключително важният пътен коридор до Видин ще бъде построен. „Тука е бъдеще с огромни възможности, по поречието на Дунав“, заяви той.

И отбеляза, че само преди дни президентът на Франция Макрон е споделил, че най-хубавото място, на което е бил, е Варна. 

Борисов изтъкна, че ако ГЕРБ поеме следващото управление, влизането в Шенген е гарантирано. „За това можем да поемем ангажимент пред българите“.

Преди 3 години бяхме станали като витрина за Европа как се пази външната граница на ЕС, Шенген. Навсякъде даваха България за пример, за нулева миграция и изключителна толерантност към легалната миграция. За това ЕК ни даде 150 млн. евро, за да си подсигурим границата. И това ставаше благодарение на ЕК, президента Ердоган и на Бойко Борисов. Мога да поема ангажимент, че ако ние доминираме управлението, отново ще възстановим охраната на външните граници, да я сведем до състоянието преди три години за нулева миграция.

То е коректно, то е честно. Ние имаме ангажимент към европейските си колеги да не допускаме нелегална миграция. Ние си вършим добре работата, те след това няма какво да ремонтират или да ни връщат обратно. Защото в техните центрове питат – откъде минахте. И ако се окаже, че има 5-10 човека, и да ни ги върнат, не е проблем. Проблем ще е, ако са 40-50 хиляди“, каза той и продължи:

Честното е – стягаме се, пазим границата и никакви мигранти. Бой по каналджиите! Това правихме ние. И именно затова тогава имаше под 2% контрабанда на цигари. Няма да хвърлям обвиненията върху колегите, които се занимаваха с това в предишните години. Заварих границата на 34% контрабанда и я свалих под 2%. Можем да поемем ангажимент пред българите, че и това ще свършим“, отбеляза Борисов.

Той не спести критиките си към „услужливите медии“, които спестяват обективната информация, осветлявайки само „постиженията“ на ППДБ.

„Що не смениха регулаторите? Тука в случая коментирам тяхното заяждане, вашата пропаганда, че ГЕРБ е виновен. Защо, когато Петков беше премиер, не смениха регулаторите? Защо ли? Защото сложиха политически лица на КЕВР. КС го върна. На БНБ те сложиха Гюров, партийно лице, Пеевски си сложи неговия човек, само партийни кадри. Затова не можаха. Борбата за власт, не друго. Само че ние не приемаме тая ваша пропаганда, че ГЕРБ е виновен за това. Никой не може да каже, че службите са назначени от ГЕРБ. Назначени са от президента Радев и от техните правителства. Моята логика е била – тази неутралност към президентството и партийните формати гарантира борбата с корупцията“.

„Обещаваме, че фондовете и Плана за възстановяване с много бързи темпове, ако не сме ги загубили безвъзвратно (защото голяма част от вече са изгубени), нещичко ако е останало, да го вземем, за да подпомогнем държавата“, добави той.

„Това е, братя мои и сестри. Горчиво ще си платим всички за тези три години. Този експеримент. И не само техните избиратели, и нашите ще си платят, и всички. Всички сега разбират каква огромна грешка са допуснали„, заяви Борисов.

Той коментира и Зелената сделка, заради която са спрени много химически заводи и предприятия: „По време на война – като тази тежка война в Украйна, Израел, Палестина, ние нямаме право да рискуваме енергийния микс на България. Затова решихме за 4 години по 250 милиона да помогнем на Маришкия басейн, на АЕЦ „Козлодуй“. Да потиснем цената на тока, затова отложихме и либерализацията на цената на тока, за да няма удар по населението“.

Бойко Борисов подчерта, че е много важно ГЕРБ да имат над 80 депутата, за да не се налагат „нови мимикрии и нови сглобки“.

„Използвам случая – всеки ден пращам в ЕНП линк от залите, където е ГЕРБ. Защото със своите пропагандни медии се опитаха да кажат, че Европа, Америка са против ГЕРБ. Точно обратното – ние сме най-желаните партньори в момента, най-силни, най-системни“, подчерта той.

„Знаете ни слабостите, опитваме се непрекъснато да се променяме, да не повтаряме стари грешки. Който не работи, той не греши. Чирен стана с милиард и 200 кубика. По наше време бях проницателен и си купих 25% за българите, за вас, от терминала за втечнен газ в Гърция. Като си поръчаме едно танкерче, по тръбите, си го съхраняваме в Чирен. 100% ваш, 100% на българите“, отбеляза още лидерът на ГЕРБ и допълни:

Така че, Росене (бел.ред. Росен Желязков), нито дума повече за ПП-ДБ. Защото това е слабост. По-добре е всеки по пътя си. Разбирам кое ви дразни. Като гледате как Пеевски и Кирил Петков тренират бойни спортове и сега ти правят карикатури… Стават ми забавни, готини, любими – такива, каквито ми бяха последните месеци.  И знам, че след 9 юни – пак мандаринки и такива работи. Но това не е най-важното. Помогнете ни, за да ни помогне на нас и Господ. Защото не последното, а винаги почвам с него – че без Господа нищо не може да се направи“.

„Хубава вечер ви желая, отивам на банкет с футболистите, да подкрепим дружбата“, заяви накрая Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ бе придружаван от водача на листата за евродепутати и доскорошен председател на Народното събрание Росен Желязков.

„Днес някой седи на сянка, защото друг някой преди много време е посадил дърво. С тези думи – цитат от късметчето от капучиното на Борисов, Желязков започна своята реч. „Преди 11 години Бойко Борисов садеше дърво. По време на бури, по време на предизвикателства, с чест и достойнство“, заяви той.

Време е тези, които стоят под сянката на дърветата на г-н Борисов, да излязат на слънце. Ако са живи хора, няма да се изплашат от слънцето, най-много да хванат тен. Но ако са вампири – знаете какво става с вампирите и слънцето“, каза той.

„Черната кампания има обратен знак“, предупреди Желязков политическите си опоненти, които си правят кампания на гърба на ГЕРБ.

България има нужда в резултат на тези поредни избори да постигне стабилност – не само растеж, но и стабилност на отделните институции, на работата на органите, на взаимоотношенията на хората в социалната сфера, на поколенията и стабилност за утрешния ден, а не просто взиране в пропагандата на хората, които мислят, че само игра със страховете на хората е печелившия подход, посочи Желязков.

Според него кампанията е кална и всичко мостове вече са изгорени, затова той призова „Промяната“ да не продължават с „неприятния“ начин на водене на предизборна кампания, а консултантите на втората политическа сила използват страховете на хората.

Желязков обеща на симпатизантите на партията си, че ако ГЕРБ спечели убедително, ще направи всичко възможно България да има правителство, което да изкара пълен мандат, в края на който България да е на първо място по покупателна стойност на Балканите.

Кметът на Враца Калин Каменов лично откри събитието с думите:

„Хубаво беше последното правителство да ни помага, както правителството на г-н Борисов до 2020 г., а получихме по-скоро репресии и санкции. Затова ни се иска, г-н Борисов, да се доверявате на хора, които ни подкрепят, а не ни ритат в кокалчетата, обърна се той към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Думата бе дадена на областния координатор Красен Костов, който представи листата на ГЕРБ.

Той попита Борисов как е стигнал до Враца, а той му отговори: „Както сте си го построили, такъв е пътят“.

„Факт е. Липсват лидери. А такъв лидер е само нашият генерал Бойко Борисов“, заяви Костов и допълни: „И за да не съм многословен, ще кажа: Излезте, излезте и гласувайте с бюлетина 22. Нека покажем, че стабилна България е достойна за Европа. Победа!“.

На трибуната излезе евродепутатът Асим Адемов.

„България се нуждае не просто от победа, а от голяма победа, за да бъде върнат авторитетът й в чужбина“, отбеляза Адемов и съпостави времето, в което управляваше ГЕРБ и времето, в което управляваше Промяната.

По времето на ГЕРБ се увеличиха заплатите на българските учители и се върна авторитета им. А после Асен Василев си позволи да ги обиди и им каза, че ходят на работа със скъсани чорапогащници. Срамно изказване, коментира Адемов.

Той даде няколко примера – по времето на Борисов се строеше „Дунав мост“ 2. После ПП обещали още мостове, но дори не ги нарисували, за да ги видят хората.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук