Борисов: В момента борбата е кой да е яростна опозиция

0
сн. БТА

В момента борбата е кой да е яростна опозиция, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при представянето на кандидатдепутатските листи на ГЕРБ-СДС в София. Той е  водач на листата в 25-ти МИР.

През тези месеци успях да изуча добре нашите партньори, класата е в наша полза, каза той. Ние говорим за нов обществен договор, заяви Борисов. 

По думите му, в момента държавата е разделена на много – президентската група, „Възраждане“, БСП,  ДПС,  ПП-ДБ. Къде е девизът на НС „Съединението прави силата“, попита той. Изказванията на лидерите на ПП-ДБ от последните дни, според него, са ликвидирали възможност за правителство център-дясно. ДПС казват можем с ГЕРБ, но не с ПП-ДБ и „Възраждане“, на практика и те се изключват от играта, коментира Борисов, според когото в момента борбата е кой да е яростна опозиция. 

Ако имаме 121 депутати, правим правителство, ставам премиер, ПП-ДБ, ако имат 121, ще им ръкопляскам, както и на „Възраждане“, на Слави Трифонов, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов анонсира голямо предизборно събитие в неделя, в което, по думите му, при ГЕРБ ще дойдат Урсула фон дер Лайен и Манфред Вебер.

Водачът на листата в 23-ти МИР – София Георги Георгиев изтъкна, че задачата им е да спасят държавата. 

Рая Назарян, водач в 24-ти МИР – София, коментира, че реформите се правят грамотно, с консенсус, а не самонадеяно. 

Надеждите за край на експериментите са фокусирани върху ГЕРБ и тази отговорност ще понесем, ако получим доверието на хората, заяви водачът на листата за ЕП Росен Желязков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук