Борисов в Пловдив: Чух толкова заклинания, че не виждам как ще се получи стабилно правителство

0

Чух толкова заклинания, че не виждам как ще се получи стабилно правителство след 9 юни, заяви в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Ако не проявим политическа зрялост, нищо няма да се получи и след 9 юни, добави той.

В Античния театър в града ГЕРБ-СДС представи евролистата си за вота на 9 юни в присъствието на водещия кандидат на ЕНП Урсула фон дер Лайен и председателят на ЕНП Манфред Вебер.

„Чух толкова заклинания и самохвални изказвания, не знам как ще има стабилно правителство след 9-ти. Ние обичаме конкуренцията, но не на база кой може повече да свири, а кой предлага повече решения. Затова ние предлагаме европейски решения“, каза още лидерът на ГЕРБ.

По време на събитието от партия „Възраждане“ бяха изпратили няколко души със свирки, които се опитаха да попречат на речта на Урсула фон дер Лайен. 

Колегите от „Възраждане“ протестират и те не знаят за какво. Искат хаоса от последните три години да продължи“, каза по този повод Борисов.

И продължи:

„Лесно е тези 7 хиляди души да ги изкараме със свирките. След толкова свирене имаме 1% усвояване на еврофондовете и по ПВУ. Докато свирят, парите, които трябваше да влязат в българската икономика не влязоха! Милиардите ни стоят, защото имаме усвояване между 1 и 4%.“

Борисов започна словото си, напомняйки какво честваме днес: „Днес е 2 юни – Денят на Ботев. Искам всички да станат и да помълчим в памет на героите за свободата и независимостта на България.“

След което се обърна към гостите: „Манфред Вебер ни е шеф и ние сме едно семейство. Урсула фон дер Лайен е нашият водещ кандидат. Двамата са за първи път заедно в България и това показва колко е важна страната ни в Централна и Източна Европа.“


В речта си Борисов припомни, че България години наред е била пример за нулева миграция. 

„Българите трябва да знаят, че благодарение на вас само България получи същите средства по новия бюджет, след като Великобритания излезе от ЕС. Когато дойде ковид кризата и никой не знаеше какво идва срещу нас, направихме всичко, каквото можеше. Сигурен съм, че в пъти повече спасихме с това, което направихме. Благодаря за това, че когато ГЕРБ управляваше, България се бореше и усвояваше между 98 и 99% от еврофондовете. Имахме страхотни министри, имахме Томислав Дончев, страхотни еврокомисари“, продължи Борисов. 

В речта си лидерът на ГЕРБ специално подчерта, че няма да допусне Кремъл да се меси в избора на патриарх. „Ние имаме 11 века автокефалия и никой не може да се меси в избора на патриарха. Ние не се месим, но и не позволяваме на никой отвън да го прави“, категоричен беше Борисов.  

„Вчера ти завидях Урсула, че беше на Уембли, че гледа Борусия Дортмунд и Реал Мадрид. В Пловдив изграждаме два стадиона“, с усмивка смени темата лидерът на ГЕРБ. 

„Ако не искате хаос, трябва да гласувате с номер 22. Сега може да свирите, колкото искате. Пожелавам ви лека вечер“, завърши Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук