Борисов в Сапарева баня: Няма как да се постигне стабилност, която да ни измъкне от блатото. Да, ГЕРБ може, но ГЕРБ не може сам

0

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети Ресиловския манастир и след това се срещна с членове и симпатизанти на партията в Сапарева баня.

Събитието бе открито от кмета на Сапарева баня Калин Гелев.

Думата бе дадена на Христо Терзийски, водач на листата на ГЕРБ-СДС за Кюстендилска област.

„Призовавам ви на 9 юни да направим така, че нашите опоненти да бъдат пета или шеста политическа сила“, заяви той и поздрави всички жители на Сапарева баня, който празнува тази година 50-годишен юбилей като град.

„За тези три години видяхме какво могат нашите опоненти. За нашия регион 2021 г. в нашата предизборна програма бяха заложени сериозни инфраструктурни проекти. Но какво стана? За 1 година нито 1 км от магистрала „Струма“, нито един четирилентов път до границата със Северна Македония. Нито един саниран блок! Затова ви призовавам – на 9 юни да гласувате с бюлетина 22″.

Христо Терзийски представи листата на партията за Кюстендилска област.

Думата бе даде на кандидатът за евродепутат Андрей Новаков: „Аз не съм историк, обаче съм длъжен да направя някаква ретроспекция. Тук сме ГЕРБ, събрали сме се да кажем какво ще направим ние. Струва ми се, че ГЕРБ е орисана да вади България от кризи. Орисани сме да оправим чуждите бакии… Господин Борисов и партия ГЕРБ завещаха на България 33 милиарда европейски пари за нашата страна. Три години по-късно от тях са изплатени едва 3%. Това е безобразие! България е дерайлирала, излезе от пътя на Европа, от пътя на европейското си развитие“.

„Битката не е за ГЕРБ, не е за нас. Призвани сме да се преборим за България. С премиер Бойко Борисов. Той ни събра, той създаде ГЕРБ, за да измъкне България от кризите“, заяви още Новаков.

Бойко Борисов излезе на сцената, приветстван от бурни аплодисменти.

„Моделът ГЕРБ означаваше работа, работа, работа“, заяви той и сподели акцентите от вчерашното гостуване на Урсула фон дер Лайен и Манфред Вебер в Пловдив.

Борисов припомни успехите по време на управлението на правителствата на ГЕРБ и отбеляза: „Да се вайкаме – със сигурност не! Защото Господ ни помага. Защото ние действително се уповаваме на Бога, а неговите ценности са най-силни. БПЦ е абсолютно самостоятелна и ние можем само да помагаме. Няма да допуснем кой отвънка да каже на българските владици кой да е патриарх и кои владици да бъдат санкционирани. Българската църква има автокефалия от 11 века назад.

Днес в мрежите нашите опоненти беснеят… Защото виждат как сме построили всичко това. Ако бяхме ние, „Струма“ щеше да е готова. Лентата в посока Гърция щеше да е готова изцяло, а в посока Кресна – да е в началото. „Хемус“ можеше да е готов и само участъкът в Търговище, където има ловен резерват, да се премести. Щяхме да сме минали Търново, да сме стигнали Белокопитово и Полски Тръмбеш. Парите ги няма. Всички магистрали, парите за тях, бяха оставени в банки. Всичко беше оставено, защото хората имат нужда. Само че това, което виждаме отсреща… Всъщност, то няма кампания. Някакви билбордове, някакви кешове. Нещо като нищо. Няма визия, няма – какво ще се прави след това, няма как да се обедини народът. Няма как да се постигне стабилност, която да ни измъкне от блатото. Да, ГЕРБ може, но ГЕРБ не може сам“.

Бойко Борисов изтъкна, че след изборите, ако ГЕРБ спечели, трябва да се мисли за стабилно, управляващо добре правителство. Но той изрази съмнение, че опонентите от ППДБ искат това: „Не искам да се занимавате с нашите опоненти. Те правят така, че хората да ги намразват и да им се подиграват. Мислете как да постигнем добър резултат, за да можем да ви гарантираме отново сигурност, нулева миграция, борба с престъпността. И разбира се – дигитализацията, иновациите – всичко това, което колегите от ГЕРБ разработиха в огромен мащаб и обем“.

„Много искам да сте силни, смели. Вчера Европа ни каза: Благодарим на ГЕРБ, на Бойко, с когото работихме много добре. Нашето европредседателство бе едно от най-добрите. И те разчитат пак на нас. Защото ние сме написали: „Стабилна България, обединена Европа“… Затова ако можем да превъплътим това, което сме написали да стане реалност, това е най-доброто“, заяви Борисов.

Той се пошегува, че в Сапарева баня е идвал като главен секретар: „Това все едно в предишния живот“.

„Неделя е важен ден. Както казват нашите съседи от Северна Македония: „След такова няма каяние“. Ние сме направили достатъчно. Вчера дойдоха най-важните хора в Европа и казаха: С ГЕРБ може да се работи, с ГЕРБ трябва да се работи, разчитаме на ГЕРБ. И какво ми вика Урсула: „Благодаря ти, Бойко!“. Хубава вечер“, заяви Бойко Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук