Борисов: Габриел ми прочете 10 реда! Отиваме на избори

0

Не съм получил никакъв меморандум. За мен – от първите 10 реда, които ми прочетоха, изборите 2 в 1 са абсолютно логичен завършек на тази (не)коалиция.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента в коментар на предложения от ПП-ДБ меморандум за управление. 

Трябва да се погледне как стои един такъв документ правно, отговаря ли на конституцията, на правилника на НС. Ние не сме получили никакъв меморандум. Не съм го чел, защото го нямам, обясни лидерът на ГЕРБ. 

Не знам каква е тази незряла политическа практика. Затова подобен подход е незрял, каза Борисов и обясни, че използва най-дипломатичните думи. Напомни, че подобни документи се изработват от съвместни работни комисии. И напомни, как им отнело 1 месец преди години с Реформаторския блок.

Мария Габриел по телефона ми прочете първите няколко реда, спрях я, защото нататък не ме интересува. Постът външен министър е единственият. Единственото министерство, за което ГЕРБ навремето се е преборило, направило компромис, за да има с втория мандат правителство и Денков да е премиер. Всички останали министри са техни, коментира Борисов. 

Да се говори за отношения, а в същото време да се правят смени в регулатори, възмути се Борисов. Този подход е неприемлив и прави ГЕРБ в невъзможност да подкрепи каквото и да било. Кой съгласува смяната в Агенцията за държавен финансов контрол. В кой меморандум е записано това, ДНСК, БАБХ, митниците. От една и съща партия, еднолично, в разрез на всичко, което е разписано в този меморандум. 

Този меморандум е всичко друго, но не принцип. Да поделим с Кирил Петков държавата на две. Да загърбим парламентаризма, опозицията, да си разделим 50:50 всичко. В същото време правителството е тяхно, областните управители, ядоса се Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук