Борисов: ГЕРБ ще носи отговорност за външната политика, ако Даниел Митов стане министър

0

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента рокадите в служебното правителство. Той настоя трите партии ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, инициирали промените в Конституцията, да носят отговорност за тях. Отговорност за служебното правителство вече се носи от парламента, а не от президента. Борисов разказа, че Пеевски е предложил за правосъден министър Христо Иванов, но той е отказал и тогава Пеевски е предложил Атанас Славов за поста. “Сега ги призовавам трите партии да не ни се смеят хората, а да бъдем на висотата на сътвореното. 

Служебното правителство може да се превърне в лошо отроче, вместо една добра Конституция, но трябва да има отговорен парламент”, поясни Борисов. 

Когато са се избирали регулаторите, ДПС и ПП-ДБ са предложили ярки партийни кандидатури за БНБ като бившия финансов министър от ДПС Петър Чобанов и Андрей Гюров от ПП. За ГЕРБ е останала единствено Сметната палата, уточни Борисов и допълни, че президентът Радев сам се е спрял на кандидатурата на Димитър Главчев за служебен премиер. 

Борисов поясни, че думите му от партийно събрание в Подуене са извадени от контекста. Членовете и симпатизантите на ГЕРБ са били гневни от назначенията в служебното правителство. Досега ГЕРБ е носил отговорност за външната политика в лицето на Мария Габриел и Борисов настоява доктрината, започната от нея да се продължи. За отбраната ГЕРБ носи отговорност, защото ген. Запрянов е водещ политически експерт. Ако Даниел Митов стане външен министър ГЕРБ ще носи отговорност и за външно министерство, допълни

Борисов поздрави Кирил Петков за рождения ден и му пожела всичко най-добро. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук