Борисов е готов да предложи друг външен министър от ГЕРБ и обвини Петков и Пеевски в опасна близост

0

Готов съм да отстъпя! Ако не искат Габриел да е външен министър – ще търсим друг

„Днес казах на Пеевски, че повече не искам никой заедно да идва при мен. Кирил Петков идва при мен заедно с Пеевски, Асен Василев и Йордан Цонев са неразделни. Не си говорих два месеца с Петков, Дончо Цоневи го доведе, за да се сдобрим. Готов съм да отстъпя много неща“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на интервюта на Лена Бориславова, която остро нападна ГЕРБ, че с вайкане искали да взривят сглобката

 Не съм гледал какво е говорила Лена Бориславова. Вчера с Кирил Петков бяхме близо 3 часа с него в моя кабинет. Имахме приятелски, уютен разговор с Кирил Петков. Говорихме за държавата, за управлението. Щом г-жа Бориславова е толкова информирана, аз не съм разговарял с нея, за да знам откъде й е информацията. Това разкри пред журналисти в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

„Веднъж искат да ползват комфорта на подкрепата на ДПС, а после ми приписват, че аз съм я осигурявал. Това няма да се случва повече. Днес казах на Пеевски, че повече не искам никой заедно да идва при мен. Кирил Петков идва при мен заедно с Пеевски. Асен Василев и Йордан Цонев са неразделни. Не си говорих два месеца с Петков, а Данчо Цонев ми го доведе, за да се сдобрим“, добави той. 

„На ротацията се разбрахме Мария Габриел и Денков да се сменят, като той да стане вицепремиер и министър на образованието. Ако не искат Мария Габриел да е външен министър, ние сме готови да предложим друг кандидат. Готов съм да отстъпя от много неща, но това е единственият вариант“, каза лидерът на ГЕРБ. 

По думите му в неделя 5-6 часа са имали приятелски разговор и досега не е вярвал, че може да се счупи сглобката. И добави, че е готов да отстъпи по темата за работата на областните управители и смяната на някои от тях. 

Борисов коментира, че вчера е имал среща с премиера Денков, на която в последствие са дошли и Петков, и Пеевски. На нея са обсъдени протестите на земеделците, както и енергетиката и как да се запазят Мариците и мините. 

„Трябва да вървим напред, защото светът е във война, а има още много неща да се свършат“, призова председателят на ГЕРБ. 

„Имам толкова участия на Мюнхенската конференция. Сега ще отиде Мария Габриел и аз не виждам смисъл да се дублират с асистенти подобни срещи. Не мога да ме наранят лесно. Аз съм лесно ранима душа, но не и от тях“, заяви Борисов отново в коментар на изказване от по-рано днес на Лена Бориславова, че докато той ходи на среща с Виктор Орбан, Денков и Василев ще ходят на Мюнхенската конференция.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук