Борисов: Истинският премиер е Кирил Петков, а не Николай Денков

0

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се възмути в кулоарите на парламента, че от ПП-ДБ искат да се ускори изготвянето на коалиционното споразумение, а две седмици са пътували и ги е нямало за разговори. “Ние обмисляме всяка дума, това не е документ, който се пише на коляно и отразява щенията на една или друга партия”, допълни Борисов. Той заяви, че ще има ротация на премиерите на всеки 9 месеца. “Когато се явяваме на избори, парламентът избира правителство и министри с пропорционалност на база изборните резултати, равнопоставеност и споделена отговорност”, уточни лидерът на ГЕРБ. 

Истинският премиер е Кирил Петков, посочи Борисов и каза, че Петков и Денков всеки ден имат медийни изяви, докато той няма участия в телевизионни предавания. “Когато ние се осмелим да кажем нещо, те ни забраняват медийните изяви и това е цинично”, възмути се Борисов. Тагарев е неработещ министър и трябва да бъде сменен от поста военен министър. 

“Кирил Петков има огромен талант да води преговори. Учудвам се, че той като реалния премиер е казал, че имам 2000 назначения в ДАНС. Това значи, че всички назначения е държавата са на партийни квоти. Всички от ПП-ДБ са министри и на ръководни постове”, продължи Бойко Борисов. Той уточни, че ДПС няма да участва в правителството. Мария Габриел и Николай Денков са компромис, реалните лидери са Кирил Петков и Бойко Борисов. “За да стане Мария Габриел премиер, ГЕРБ трябва да гласува за това, имам и безкрайно доверие, но ГЕРБ ще носи отговорността”, посочи Борисов. Той е поскал обстойна справка за полетите на “Авиотряд 28” и военния “Спартан” и за кетъринга, който се е консумирал в тях. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук