Борисов към ПП-ДБ: Или брак, или приключваме

0

ГЕРБ представи документа за коалиционно споразумение с ПП-ДБ. В началото на конференцията Делян Добрев взе думата и  заяви, че е против тази сглобка от ден първи и нарече ППДБ “измамници с бели якички”. Добрев се изуми, че днес премиерът Денков ще дава лекция за почтеността в управлението, който финансира режима на Путин. Съдебната реформа и борбата с корупцията не са лозунги, а искат реформи чрез законодателството, посочи Рая Назарян. Ако сега отидем до избори, това означава провал на съдебната реформа.

Мария Габриел благодари на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за доверието и подкрепата. “Уча се как отстоявайки партийния интерес да не губя националния, да бъдеш реактивен в нови реалности, които те поставят на изпитание”, заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. Тя открои успехите за 9 месеца, че България  е излязла от изолация, че имаме решение за Шенген и еврозоната. Това, което не се случи е, че ГЕРБ няма усещане за равновоставеност в правителството. България има нужда от стабилно управление и това е възможно само с ГЕРБ-СДС. Ако ще има правителство, то думата на партията ще тежи. Ще е ясна отговорност и ангажимент за спазване на принципи. 

България има нужда от стабилност, решението на ГЕРБ ще е в интерес на българските граждани, категорична беше Габриел. 

Ничие присъствие във властта няма смисъл, ако няма резултат за хората, посочи Томислав Дончев. 

Георги Георгиев коментира, че са изминали 100 дни от експеримента в София. Кметът на столицата изгуби 9 млн.лева на ден. Потенциално безстопанственост в особено големи размери, допълни Георгиев за действията на Васил Терзиев. ГЕРБ не се страхува от избори, глас народен, глас Божи. В цяла Европа няма такова чудо сглобка, има избори, допълни Георгиев. 

“В историята има дати, събития, времена, епохи, на нас Господ ни даде големи изпитания, минахме през какво ли не. За ужас на нашите противници, станахме по-силни. Партията ни е мила, но държавата е над всичко”, започна Борисов. Той отбеляза, че в обществото има ново, много силно разделение, което се е видяло на националния празник на връх Шипка. “За три години се докарахме дотам, да стоим на масата за Шенген. Като минат евроизборите, мисля, че може да атакуваме и по суша да ни приемат в Шенген”, продължи лидерът на ГЕРБ. Как се развиха нещата с ДПС за подкрепата на Украйна и промените в Конституцията да каже Кирил Петков, посочи Борисов. 

Днес проектът на споразумение ще бъде предаден ПП-ДБ, с което се дава още един шанс за продължаване на управлението. Борисов подчерта, че това не е ултимативен документ, а компромис. “Ако отидем днес на избори, каквото е настроението на партията, Мария бих ти дал приятелски съвет, ако отидем на някакво споразумение или договор, трябва да опитаме да въведем ред в този хаос. Митницата и НАП еднолична собственост на ПП ли са или са регулатори. ПП се готвят за избори, затова слагат свои хора в регулаторите”, каза Борисов.  

“Ако приемеш да си премиер с Асен Василев, финансов министър за няколко месеца ще те провалят. Тагарев, Василев, Богданов, ще се провалиш. Провалиш ли се, ние ще се сгромолясаме. Отвсякъде ще те питат и бият”, обърна се Борисов към Мария Габриел. 

Или както казват жените – брак, или повече не става така, завърши Борисов. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук