Борисов към ПП: Не сме клошари да ни давате, ние побеждаваме и ще си вземем това, което е за ГЕРБ

0
сн. БГНЕС

„Трябва да си вървим по нашия път – да помагаме на Украйна, да следим евроатлантическото. Ако мислят, че така тихомълком ще продължат с назначенията, до 6 – 7 март, горският ще дойде и ще изгони всички“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Костенец.

„Можем да кажем, че тези девет месеца не са били най-успешните, но не са и най-лошите за страната. С 16-17% одобрение ПП-ДБ имат всички министерства, две трети от областните управители, ударно сменят регулаторите и искат да вземат и единственото министерство, за което отговаря ГЕРБ. Те са като едно малко дете, което се тъпче и тъпче. Не може до безкрай. Нахраниха се достатъчно. Хранят се и в момента. Това е моята оценка за това управление“, каза той.

„Направихме огромен компромис в името на България. Първа политическа сила сме. Знаят, че са малки, знаят, че не могат. Опитват се да ни прикачат МВР. Ако МВР беше на ГЕРБ, министър щеше да е Младен Маринов. Назначеният от Бойко Рашков изведнъж стана мой. Явно Калин Стоянов не е изпълнил някоя партийна задача да назначи някого от Хасково и затова става от ГЕРБ. Към момента на назначаването никога не бях виждал Стоянов“, каза Борисов.

„Тези министри, които работят добре, но не слушат ПП-ДБ, ги дават на ГЕРБ. Ние не сме клошари да ни давате. Ние си ви побеждаваме и си взимаме това, което е за ГЕРБ. Може да дават на Лорер, там да си купуват, продават“, каза още Борисов.

„Продължават да хвърлят прах в очите на хората, че регулаторите били важни“, допълни лидерът на ГЕРБ

„Относно това, което днес казал президентът Румен Радев днес, не вярвах, че ще дойде ден, в който ще се съглася с него. Отвън изглеждаме като една група хора, която всеячески се бори за постове, постове, постове и да пътува“, ядоса се лидерът на ГЕРБ и допълни:“ Радев ни ошляпа днес абсолютно с право“.

Искат да вземат единственото министерство, за което ГЕРБ отговаря – външно. Денков казва, че ще е лесна смяната, много гладко ще мине. Ти искаш и на бедния да вземеш ризата от гърба, как няма да ти е гладко“, запита реторично Борисов.

ПП се борят само за постове и да пътуват в чужбина.

Готови са дадат министерства, искат само външно, имат и финансов министър, който е абсолютен господар на правителството. Интересуват се как да овладеят цялата власт, те са като едно дебело дете преяждащо – тъпчат, тъпчат, нахраниха си, хранят се и в момента. Мария Габриел пак ще е с мен на конгреса на ЕНП. Ние направихме огромен компромис за България. Първа политическа сила сме. Хората видяха, че тези момчета и момичета – имам предвид тези, които ги ръководят, се интересуват как да овладеят цялата власт. Да е ясно, че сме възмутени като партия, че го накараха Навални да стои в килия. Той си дойде в Русия като истински мъж. Постъпиха с него както с нас. Аресвуха ни мен, Горанов и Севда. Изключително съм възмутен и затова пръв реагирах на това насилие, каза лидерът на ГЕРБ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук