Борисов: Меморандумът е като „попската работа“ – не гледайте какво правя, а какво говоря

0
сн. Кадър

„Запознах се вече с меморандума и точно ми е като попската работа, където един поп казал няма да гледате какво правя, а ще слушате какво говоря“, заяви в кулоарите на парламента лидерът на Бойко Борисов. „В него пише, че кандидатурите трябва да бъдат прозрачни, непартийни, не ярки, експерти. Те изпратиха Светослав Йорданов за шеф на най-големия регулатор КЕВР – депутат от ПП. Ярка политическа фигура. А пък за Петър Петров да не говорим“, коментира Борисов.

„Виждате ли колко непартийни, непрозрачни, колко експертни са кандидатите?“, отбеляза лидерът на ГЕРБ. Според него „нито един от принципите в меморандума не е спазен“, категоричен е лидерът на ГЕРБ. „Ние водим преговори всеки ден, но сега съм разочарован от ПП-ДБ, защото провалят строежа на ядрената централа. Гласуваха против, което не е добър знак“.
„Кои неправителствени организации се произнесоха за новия шеф на митниците? Може да е добър, но що смениха стария?“, попита Борисов. „Чрез своите говорители те пръскат в общественото съзнание, че това са някакви борци за чистота. Всичките им действия до този момент показват точно обратното“, каза Бойко Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук