Борисов: Най-добре е първите три партии да направят блок

0

Първата година ще е много зле, дано да не се наложи да вдигаме данъци. Най-добре е първите три партии да направят блок.

С такова послание излезе пред актива в Сливен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Правете разлика между ПП и ДБ, ДБ са системна партия, обърна се към актива на ГЕРБ Борисов. Градът на 100-те войводи е поредната спирка от предизборната обиколка на Борисов.

„Трябва да правите разлика между депутатите от Продължаваме промяната (ПП) и от Демократична България (ДБ), подчерта той. „Прави ли ви впечатление, че моят приятел Радан Кънев е пети? Не е ли по-странно Кирил Петков да води в Перник и след това да вкара своя приятел Бойко Рашков? Те не правят добра услуга на партията ПП и накрая ще ги доведат до нов спад. Защото на нито един въпрос не могат да отговарят. За всичките схеми, за всичката корупция те не могат да отговарят“.

„И там е този разлом. Защото ДБ са системна партия. Искам и колегите от ДБ, и техните избиратели да разберат, че както ПП-тата се качиха върху всички нас и искаха с 30 човека да узурпират цялата власт в държавата, сега последиците са за ДБ. Същите последици, които търпи ГЕРБ“, отбеляза Борисов.

„И за децата вече е ясно докъде ПП доведоха през последните години държавата. С мъка гледам и как се променят нещата в геосвета. На ръба сме на глобалната война. Изборите в Северна Македония, заявките, които дадоха водещи политици. С колегата Мицковски съм работил винаги добре. Но бих ги призовал колегите – да си оберат реториката и да се придържат към Договора за добросъседство, който подписахме“, отбеляза Борисов.

„Ние доказахме, че другите са аматьори. За мъка на техните избиратели. Гледам какво става по „Витошка“ – техните избиратели ги кълнат. Те вече съжаляват за „спасението“, за тази мнима промяна. „Три години нямаме План за възстановяване. Ние направихме и добри неща за тези 9 месеца. На маса сектори повишихме заплатите. Успяхме да защитим Маришкия басейн. Успяхме да направим що-годе бюджет, да направим над 20-30 закона, касаещи Плана за възстановяване. В парламента показахме разликата между експертизата на ГЕРБ и всички останали“, допълни той.

„Сега се хванали за една опорка – кой командва в ГЕРБ. Искам да отправя към ПП една приятелска препоръка – да си гледат своята партия! Да си гледат как излезе „Чаталджа“, как излезе приятелският огън. Борисов посочи, че информацията за препродаването на апартамента на столичната ул. „Чаталджа“ е излязла по време, когато финансов министър е бил Асен Василев.

Отчетлива трябва да е разликата, за да може да искате от мен да нося отговорност“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

„Кой с кого ще управлява – сега има такава опорка в медиите. Вече е сигурно, че Асен Василев не може да е министър… А Денков, академикът, иска да обвинят за пачките пудела. Той стана академик, докато беше на власт. А аз като бях премиер, всичко ми беше в ръцете – 12 години. Можех да съм и аз академик! А Денков накрая се и подписваше „академик“. Толкова тщеславни хора!“, възмути се Борисов.

Той припомни какъв е бил международният авторитет на България по време на управлението на ГЕРБ: „Всички бяха тук, до един. Сега всичко минава покрай България. Никакво участие. Нула. Цялата им политика се сведе как левчетата от бензина и нафтата да ги взимат за тия години. Колко ви е бензинът и нафтата? Обраха ли българите с 6-7 милиарда? Обраха ги! Да ви е честито! Всички носим отговорност за делата си. И ние не сме идеални, извадили сме си поуката и сме направили нужното“.

„А сутринта господин Петков казва, че не искал да участва в „нагласени мачове“. А ние с ужас участвахме – когато нагласиха мача за БНБ. Аз настоях председателят да е човек от МВФ – доказан финансист Митко Радев. Колегата Петков и Пеевски си поставиха техните лица – бившият министър Чобанов и Гюров. С нагласен мач направихме шеф на ДАНС, шеф на КЕВР… Те нямат право, морално право да предлагат хора. Така че – научаствахме се в нагласени мачове. Защото беше голямо изпитание тая сглобка. Самата сглобка е нагласен мач. Алексей Петров ни събра и ние направихме правителство. С Пеевски се договориха за законодателната власт, за да имаме 160 гласа. И ако не се бяхме разбутали накрая, сега щяхме да сме избрали и регулаторите. И той тая сутрин излиза пред неговата публика и казва, че не иска да участва. Тая приказка „Крадецът вика дръжте крадеца“ е много правилна“, разясни лидерът на ГЕРБ.

Той се обърна към кандидатите от листата на ГЕРБ: „Стягайте се! Защото това е изключително важно. Първата година ще е много трудно управлението, защото финансите са много зле. Трябват много, много мерки. Дано не се наложи вдигане на данъците. И сега уважаемите медии, вместо да питат – как ще свалите инфлацията, дефицита“? Най-добре е първите три партии да направят – да има силен, стабилен блок. Ако искате. Иначе – харчене на пари във всички сфери“.

„Готови сме. Можем. Партията има самочувствие. Хората са ни добри, със сигурност най-добри от всички партии. Но зависи от броя на депутатите. Чърчил беше казал, че най-важното в политиката е математиката. Трябва да има стабилно управление на България, за да можем да се възползваме от геополитическите процеси около нас и да дърпаме. Иначе ще изостанем – и от Унгария, и от Северна Македония.

И сега уважаемите медии, вместо да питат – как ще свалите инфлацията, дефицита – „Ще правите ли с Пеевски и ДПС“? Най-добре е първите три партии да направят – да има силен, стабилен блок. Ако искате. Иначе – харчене на пари във всички сфери“.

„Готови сме. Можем. Партията има самочувствие. Хората са ни добри, със сигурност най-добри от всички партии. Но зависи от броя на депутатите. Чърчил беше казал, че най-важното в политиката е математиката. Трябва да има стабилно управление на България, за да можем да се възползваме от геополитическите процеси около нас и да дърпаме. Иначе ще изостанем – и от Унгария, и от Северна Македония.

Събранието на партията откри Десислава Танева, водач на листата й за региона. И веднага атакува ПП. За тези три години нищо не се случи, заяви тя. И посочи по адрес на „Промяната“, че „по-неграмотни хора не съм виждала“. „За 9 месеца всичко тръгна назад. Затова сме на избори. Ние сме давали винаги много добър резултат и то е било благодарение на вас. Можем отново да изберем хора, които имат опита, практиката и отговорността пред хората“, каза Танева.

И се обърна към залата с шегата, че на 9 юни има рожден ден и се надява да получи „един от най-хубавите си подаръци в живота“. Пожела партията да спечели три мандата в Сливен.

Десислава Танева представи листата на партията.

„Пак сме номер 1, най-сплотени, най-единни!“, каза в заключение Десислава Танева и даде думата на кмета на Сливен Димитър Радев.

Той изрази благодарността си към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за подкрепата, която винаги са получавали.

„България премина сравнително леко през тези турбуленции, защото я има партия ГЕРБ“, заяви той и допълни: „Нека всички се мобилизираме и покажем още по-добър резултат от тези, които сме показвали досега. Обръщам се към господин Борисов – предпочитаме да има политическо правителство с ярко политическо ръководство!“.

След това думата взе евродепутатът от ГЕРБ Асим Адемов.

Адемов се спря на това как функционира Европарламентът, каква е технологията на взимането на решения и изтъкна защо е важно да се гласува на европейските избори.

Той отбеляза, че авторитетът на България рязко е спаднал след управлението на ГЕРБ и припомни как премиерът николай Денков е говорил пред празна зала и 20 евродепутати в Брюксел. А после Денков искал да се снима с другите премиери. „Вие представяте ли си Борисов да отиде до Меркел и Макрон и да ги помоли: „Мога ли да си направя селфи с вас“. Те искаха да се снимат с него, защото имаха респект. Респект и уважение към него и България“, изтъкна Адемов.

След него на трибуната излезе проф. Костадин Ангелов, който сподели, че е роден в Сливен (дядо му го водил за риба в Твърдица), и се чувства част от хората тук. „Всички тук сте мои земляци и от този район съм получил много. Сега е моментът да давам аз. Няма да спра да давам на Сливен и целия район“, изтъкна той.

Проф. Ангелов сподели, че т.нар. морални стожери от ПП-ДБ са „генномодифицирани“. „Казвам го чисто професионално, защото през времето видяхме всички изяви на тяхната уродливост. Днес разбрах, че всъщност една банка в България – ББР е обслужвала обръч от фирми. Сключвала е неизгодни за банката договори, в нарушение на правилата, разписани от директорите в тази банка. За да обслужат една адвокатска кантора. Която пък излъчи двама народни представители. Не знам дали това е купуване, плащане, раздаване, разкешване. Не знам дали са използвали кучета за пренасянето на парите, за които става въпрос. Но за мен това е много опасно. Защото тези хора, които са се изживявали като морални стожери, ежедневно са крали парите на българите. И това на 9 юни разчитам, че ще спре. И то благодарение на вашата подкрепа“, заяви Ангелов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук