Борисов: Последните дни има страшно надцакване кой повече пари ще похарчи

0

Имаме 150 срещи с ПП – ДБ и ДПС за 9 месеца, заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Вчера ви отговорих ясно на това ще има ли министри от ГЕРБ в служебния кабонет, питайте нещо друго“, коментира въпрос от медиите той.

„Единият въпрос, който през медиите ми беше зададен, е защо не си кажем за ДПС“, коментира Борисов и показа законопроектите и проекторешенията, подписани от ГЕРБ, ПП – ДБ и ДПС. 

„Ако го сметнем по трънския курс, близо 50 законопроекта – по три пъти да сме се срещали за всеки, това са 150 срещи. От 270 дни“, продължи Борисов. 

„Мисля, че Христо Иванов направи добра Конституция. И новото служебно правителство ще бъде избрано по същия начин, по който избирахме старото, само че няма да е от Радев, а от служебния премиер“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ бе призован за коментар по твърдението на Кирил Петков от ПП – ДБ, че когато той е бил премиер се е увеличила плодовитостта.

„Като похваля, че сме успели да свършим нещо за 9 месеца, от ПП-ДБ се обиждат и излизат да ме опровергават. Нали досега всичко беше общо – правителството общо, парламентарната група обща, успехите общи“, заяви още Борисов.

Бившият премиер защити „Турски поток“. В дневния ред на парламента има точка за анкетна комисия, свързана с пътната карта на газопровода.

„Тръбата на „Балкански поток“ е 100% българска. Акциите са на българите. Към днешна дата има над 1 милиард чиста печалба. Няма друго такова дружество. А и е важно геостратегически – виждате как наказваме Унгария и Австрия“, обясни той. 

И призова колегите от ПП – ДБ, ако искат, още днес да внесат проекторешение за спирането на „Балкански поток“. „Крановете са на територията на България“, посочи Борисов. 

„Към днешна дата твърдя, че от Солун през Петрич влизат между 8 и 10 млн. руски газ“, продължи лидерът на ГЕРБ. 

„Предложихме на колегите към точката за „Балкански поток“ да прибавим и „Лукойл“. За да могат българите да видят, че от едното печелят, а от другото левчетата от вашите джобове са изтекли към Швейцария. От едното се печелят милиарди, от другото изтичат милиарди“, обясни Борисов. 

„През последните няколко дни върви едно надцакване кой колко пари ще даде. Включихме се и ние, разбира се, няма да оставим на Асен Василев и Денков да раздават стотици милиони в последния си ден“, каза още Борисов.

„Готови сме с листите. Толкова пъти минахме през избори, че няма как да не сме готови“, отговори той на журналистически въпрос.

В едно правителство трябва да има по-широка палитра, обясни Борисов защо е казал, че само с ДПС няма направи кабинет. 

Готови сме да гласуваме още утре антикорупционните правила, заяви лидерът на ГЕРБ.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук