Борисов: Преговори с ПП-ДБ ще има, но не искам Мария Габриел да се чувства послушко

0
сн. БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че преговори с ПП-ДБ в петък, събота и неделя за правителство все пак ще има, но отправи отново сериозна доза критики към партньорите си от сглобката за действията им до момента. 

„Президентът изобщо не е виновен, виновни са тези самонадеяни хора, които в желанието си да покажат колко са велики, ни тласнаха в криза“, коментира пред медиите Борисов и допълни, че все пак с Мария Габриел първо трябва да се приберат в България, за да комуникират на живо, а не толкова да се прибързва. Те са на конгреса на ЕНП в Букурещ, който продължава втори ден.  

„Президентът Радев е разумен човек, той няма да иска да се забърка в тази каша, в която ни вкараха заради егото и гордостта и не знам какво още на тези хора. Какво обясних аз и пред форума на ЕНП – Мария Габриел е кандидат за премиер, съответно тя има избран от нея екип в най-важните сфери. Тя ще управлява този кабинет, тя ще каже с кои министри може да работи и затова е логично преговорите да се водят от този човек. Искаме ли премиер послушко, или такъв, като академик Денков, с уважение го казвам, който никога не можеше да вземе решение, докато не чуе Кирил, Асен и една поредица хора? Защото премиерът е овластеният от народа да взима бързи, смели и категорични решения, дори и да сгреши. Как би се чувствал премиер Денков, когато над главата му стоят още 4-5 лидери? Той чувства ли се ръководител на това, което е? Е, аз не искам Мария Габриел да се чувства послушко или преди да каже нещо, да трябва да се обади да пита някой, примерно на мен или на който и да е друг. Затова най-човешки казах – връщаме се в четвъртък вечерта, да седнат на преговори екипите в петък, събота и неделя. Аз не искам Мария да се чувства в сянка, защото подписът после ще е неин, отговорността е нейна, тя трябва да взима решенията си сама и бързо“, каза той. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук