Борисов пред еврокомисар Рейндерс: Борбата с корупцията и съдебната реформа са централен приоритет

0

„Борбата с корупцията и съдебната реформа остават централен приоритет в работата на ГЕРБ“, това заяви Бойко Борисов по време на среща с европейския комисар по правосъдие Дидие Рейндерс. Лидерът на ГЕРБ подчерта, че евроатлантическото мнозинство в парламента вече е готово с предложенията как да бъдат избирани членовете на антикорупционна комисия.

Председателят на Комисията по превенция и противодействие на корупцията Рая Назарян, която е и автор на текстовете, обясни, че до момента подобна сложна и многопластова процедура не е провеждана. Процедурата въвежда тройна прозрачност: първо подбор в номинационна комисия, след това в ресорната парламентарна комисия и накрая избор от Народното събрание с гласовете на две трети от присъстващите народни представители.

Екатерина Захариева от Комисията по конституционните въпроси запозна комисар Рейндерс с последните промени в Конституцията. По време на срещата бе обсъден също напредъка на страната ни в осъществяването на реформите в съдебната система. Борисов запозна комисар Рейндерс и с всички инициативи, които сме предприели за оказване на военно-техническа помощ на Украйна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук