Борисов пред ЕНП: Имаме колебливо правителство, но много силен парламент

0

„Имаме колебливо правителство, но много силен парламент. Помогнахме повече на Украйна повече, отколкото най-големите държави. Направихме повече от държави с по-големи възможности“, похвали се той. 

„Диверсифицирахме България, от руския газ, руския петрол и руското ядрено гориво“, каза още Борисов. 

„Със самочувствие мога да кажа, че се справяме добре“, отсече лидерът на ГЕРБ. 

„Каквито и избори, каквито и вътрешнополитически проблеми да има една държава, тя не трябва да ги решава чрез другите. Канцлерът на Австрия го уважавам много и ще се видя с него. Обещавам, че ще направим и правим сега така, че австрийците и европейците да бъдат сигурни в нашата граница. Нито България, нито Румъния заслужаваме живи хора да стоят с денонощия на границите. Това е екологична катастрофа, нали сме зелени вече“, заяви Борисов. 

„Човекът, който направи изключително много, направи Урсула фон дер Лайен. Искам да ви призова, сега е моментът, особено в това геополитическо състояние на света, сега ни трябва силен председател на Европейската комисия и на Европейския парламент. Тези две железни дами могат да се справят. Урсула, нашата делегация на ГЕРБ/СДС ще даде всичките си гласове за теб“, заключи председателят на ГЕРБ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук