Борисов се противопостави на идеята за паметник на бившия столичен кмет инж. Иван Иванов

0

„Призовавам общинските съветници от ГЕРБ-СДС да не подкрепят построяването на паметник на кмета на София инж. Иван Иванов. Нашите съветници ще се съобразят с представените ни данни за политическата дейност на инж. Иванов в полза на нацистка Германия“, написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов е заел тази позиция по време на среща с представители на еврейската общност в България, в която се включиха и колегите от ГЕРБ в Столичния общински съвет и Даниел Лорер от ПП.


„По време на разговора подчертах, че езикът на омразата няма място в българското общество. В тази връзка изразих и категоричното ни притеснение от използването на антисемитска реторика в българския парламент и опитите за политическа злоупотреба с темата за спасяването на българските евреи.
От своя страна представителите на еврейската общност изказаха благодарност за отговорната и категорична позиция на ГЕРБ. И подчертаха, че ще продължат да бъдат пазители на историята и истината“, пише още Борисов в социалната мрежа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук