Борисов: Системните партии участват в коалиции, а не в сглобки и заварки

0

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в кулоарите на парламента, че на 5 март ще е готово коалиционното споразумение, което ще представи на партията, на 6 март то ще бъде дадено на ПП-ДБ и на 8 март Денков и Габриел могат да разговарят по всички теми след оценката на министрите. 

Според Борисов, ПП-ДБ са вече в предизборна кампания и не го интересува кой как се казва в отговор на думите на Кирил Петков, че ПП не били партията “Продължаваме управлението”. ГЕРБ е партия за европейското развитие на България, всички европейски, системни партии работят с коалиционни споразумения, не със сглобки, снидки или заварки , затова ГЕРБ ще прояви търпение да извърви европейския път за коалиция. “Ние търпеливо ще преглътнем всичко, защото ако си отворим устата, ще стане грозно”, допълни Борисов. 

Христо Грозев пред “Свободна Европа” изнесе данни, че България се разследва за пране на пари и то през изпращането за оръжие за Украйна. “Като си спомня как в тогавашната сглобка, четири нидна се говореше, че нито един патрон не сме изпратили, а сериозни немски издания твърдяха, че сме дали много оръжия за Украйна, аз следя с голям интерес това разследване”, посочи лидерът на ГЕРБ. 

“ Новите парламентарни избори ще бъдат за регулатори, ние няма да работим за мнозинство и за Министерски съвет. Регулаторите се разпростират върху решенията на министрите и общините и ако министрите и кметовете са си свършили работата, регулаторите работят нормално, заяви Борисов. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук