Борисов с нова оферта: ГЕРБ взема всички министри, за ППДБ – Външно и регулаторите

0
сн. БТА

Трогнат съм от поканите на ПП-ДБ, така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента предстоящата среща между партньорите в сглобката, която стана ясно, че ще се състои утре (събота), около 18:00 ч. 

„Моето разбиране за премиер е да води преговорите за кабинет, който може да го ръководи, и ако усети, че може да го прави, да се съгласи и да стане премиер“, каза Борисов, визирайки Мария Габриел. 

По думите му решението за министрите трябва е изцяло в ръцете на Габриел. „Ако продължат, а те продължават да сменят поголовно, дори когато са в оставка, да сключват договори за близо половин милиард лева, да сменят ръководството на АПИ, видяхте какви хора слагат на АДФИ, слагат си заместници, след като ги предупредих. За мен Асен Василев не може да остане финансов министър, но ако Мария Габриел може да работи с него, да работи“, посочи той преди старта на официалните преговори по проекта за коалиционно споразумение.

По повод трънливата тема за регулаторите, Борисов заяви, че не е редно и морално „щедрото предложение“ да ги резделят 50/50.

„Може след 1 година ГЕРБ да ги няма, може и ПП-ДБ да ги няма, а ние за 7 години ще предопределяме и ще изхвърляме другите партии изобщо от разговорите“, посочи той и допълни: „Ето една оферта от ГЕРБ тогава – ние взимаме всички министри, Външно министерство, съответно те да предложат регулаторите и да ги гласуваме само с техни хора“.

В тази връзка той отговори на спекулациите и обясни, че разговорите им са единствено с ПП-ДБ, с никой друг не коментират това. „За да няма шумове в системата с ДПС не коментираме“, уточни още Бойко Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук