Борисов с условия към ПП-ДБ за бъдещо съвместно управление

0
сн. БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов постави условие на ПП-ДБ, за да управляват заедно след изборите. На среща със симпатизанти от столичния район „Възраждане“ той се обърна към лидерите на обединението да се откажат от обвиненията към партията му и да се съгласят на „тежки реформи“:

„Нищо няма да правим с тях. Или те ще спрат да преиначават, или това правителство – или тези служебни правителства могат да изкарат много дълго“.

Борисов призова за незабавни разговори по отношение на финансовата политика и за изпълнение на критериите за членството на страната ни в Еврозоната:

„Какво правим – да ми каже Христо Иванов – с бюджета, МВФ. Всички финансисти казват – сваляйте на 1 процент, режете разходи, вдигайте данъци. Това е единственото възможно във финансовата политика“.

Според него членовете на ГЕРБ не искат повече партията им да управлява заедно с ПП ДБ: 

„Вместо ние сега – те, да кажат – дайте да се съберем заедно като стадо – да направим тези – това е промяна, това е реформа, тежка, губеща подкрепа, но ще направим правилната държава. И тогава ще отидем и в Еврозона и тъй нататък“.

Борисов отхвърли твърденията, че Пеевски управлява ГЕРБ. И увери симпатизантите си, че „усещането, че се връщаме на власт, се засилва“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук