Борисов: Трябва така да се представим на изборите, че да не трябва да има други избори

0

Трябва така да се представим на изборите, че да не трябва да има други избори, хората само това искат, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти в 23-и МИР-София. Партийното мероприятие, на което присъстваха и кандидатите от листата на ГЕРБ-СДС в избирателния район, бе излъчвано на фейсбук страницата му.

Борисов поръча на кандидатите и водачите на листи да обясняват на всеки в София и там, където ходят, какво е направено и хората да правят разлика. Вече четвърта година, откакто ни няма в управлението, всичко расте – корупцията, инфлацията, само след дерогацията бензинът е на същите цени, посочи лидерът на ГЕРБ. И разказа анекдот в края на срещата – „ГЕРБ в момента расте като външния дълг“.

Борисов обърна внимание, че ГЕРБ-СДС в два от районите в столицата имам нови водачи 23-и МИР – Георги Георгиев, и в 24-и – Рая Назарян. Той изтъкна, че са се опитали и дават място на младите хора да излязат напред и да показват какво могат, да се развиват.

Председателят на ГЕРБ отбеляза още, че много знакови за „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) лица не са водачи на листи за предстоящия вот.

Гледах листата на ПП-ДБ, видях, че ген. Атанасов не е водач, но и Бойко Рашков също, значи те самите знаят какво се е случило, коментира Борисов. При преговорите за ротацията в правителството няколко дни спорът беше за Тагарев (Тодор) и Кирил Петков казваше, че той е тяхното знаме и не могат да отстъпят да бъде сменен като министър – сега тяхното знаме го няма в листите, нямо и още доста имена, което означава, че хората вече започват да проглеждат, че системните партии, които могат да носят отговорност, трябва и могат да управляват, продължи той. По думите му хората искат да се успокои управлението и политическата класа „да си седне на столовете“ и да върши това, за което ѝ се плаща. 

Борисов подчерта, че в ГЕРБ имат много силен експертен екип, оглавяван от Томислав Дончев, и днес е била финализирана програмата, част от която ще бъде представена утре и която предвижда въвеждането на много иновации за градовете. В нея се залага също на въвеждането на нови технологии.

Нито АМ “Хемус“, нито АМ „Струма“ бяха довършени, коментира се лидерът на ГЕРБ. Според него във финансите катастрофата е голяма, парите ги няма. Даваха се на пенсионерите пари от заеми и ние ще продължим да даваме, защото ангажиментът е поет, както и за отбраната, обясни Бойко Борисов. Той изтъкна, че разполагат и с изключително добри кадри в правосъдната система, образованието, културата.  Добре, че не направихме избори за важните органи, защото в програмата на ПП-ДБ имаше само едно име – Бойко Рашков за шеф на антикорупционната комисия, коментира лидерът на ГЕРБ.

Слушах Георги Георгиев (водач на листата в 23-ти МИР София) и ми стана малко тъжно, защото в този район, когато станах кмет, имаше бурени, коне и магарета пасяха на Околовръстното, продължи той. Сега, когато минеш по Южната дъга, все едно си в друг град и съм се питал, имали сме пропуски, какво не харесаха в управлението на ГЕРБ, добави Борисов. Според него икономиката трябва да „тегли“, НАП да събира данъци, да няма сив сектор. 

На свой ред бившият столичен кмет, сега кандидат за депутат, Йорданка Фандъкова подчерта, че по времето, когато е била градоначалник заедно със СОС са направили дигитална революция в обществения транспорт. Единствените проекти, които през последните 6 месеца се работят, са тези, които ние оставихме, подчерта още тя. Хубавата дума „промяна“ си загуби вече смисъла, добави Фандъкова.

Изборите са важни, за да гарантираме стабилност, която липсва през последните три години, подчерта Георги Георгиев, водач на листа на ГЕРБ-СДС в столичния 23-ти МИР. Експериментът с „промяната“ трябва да приключи час по-скоро, убеден е той. По думите му в „Младост“ има много сериозни проблеми, които трябва да бъдат решени, има недостиг на училища в Студентски град. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук