„България Хели Мед Сървиз“ да продължи да осигурява спешна медицинска помощ по въздух, предстои да обсъди Министерският съвет

0

Министерският съвет на редовно заседание днес от 10:00 ч. предстои да обсъди прекратяването на ликвидацията и пордължаването на дейността на еднолично акционерно дружество с държавно участие „България Хели Мед Сървиз“ ЕАД, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Правителството ще разгледа проект на постановление за възлагане на „България Хели Мед Сървиз“ ЕАД да продължи да извършва услуга от общ икономически интерес – полети за осигуряване на въздушен транспорт с вертолети за нуждите на спешната медицинска помощ.

В дневния ред е още проект за определяне на заместник министър-председател за председател на Националния съвет за хората с увреждания и за определяне на представителите на държавата в Националния съвет за хората с увреждания.

Кабинетът се очаква да одобри участието на България с национален щанд на Международното изложение за земеделие и хранителни продукти „Агра 2023“, което ще се състои от 26 до 31 август в град Горня Радгона в Словения.

Ще бъде обсъдено и предоставянето на дерогация относно ограничителните мерки с оглед действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук