Ваня Григорова: Позицията на „Позитано“ е лицемерна, има ревност

0
сн. БНТ

НачалоПолитикаУ насСКАНДАЛИ БЛОКИРАТ РАБОТАТА НА СОСПозицията на „Позитано“ е лицемерна, има ревност, смята Ваня Григорова
Според нея „някой се притеснява за председателското си място в партията“

bnt avatar logoот БНТ07:50, 22.02.2024Чете се за: 02:50 мин.У насСлушай новината
Play

01:16
02:42
Mute

Settings
Слушай новините днесСподелете:FacebookTwitterFacebook Messenger
Общински съветник от БСП ли е Ваня Григорова? Отговор на този въпрос тя даде в „Денят започва“.

„Трябва да кажем, че тази позиция на „Позитано“ е лицемерна. Защото именно ръководството на БСП в сегашния си вид управлява заедно с „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, нали така?, каза общинският съветник.

Това беше преди две години…

„А, значи вече е забравено и не се брои някак?“, попита Григорова.

„Когато се стигна до блокаж в СОС, именно Нинова беше тази, която предложи най-възрастният общински съветник да оглави столичния общински съвет, а най-възрастният е именно от ПП-ДБ-СС. В този смисъл след като си управлявал с тази група. Буквално преди два месеца си настоявал председателят да е от тази група и след това размахваш пръст на собствените си съветници „вие, ако гласувате за кандидат от тази група -край с вас“. Очевидно е, че целите са някак по-различни“, коментира тя. „Очевидно е, че има ревност и някой се притеснява за председателското си място в партията, и в този смисъл е добре да отстреля всеки, който може да бъде привидян като алтернатива“, посочи Ваня Григорова.

Ваня Григорова коментира и блокажа в СОС. Тя посочи, че от ПП-ДБ-СС са „искали всичко, затова не са получили нищо“. „От 12:30 до 18:00 часа текат разговори, в които ПП-ДБ-СС , както три месеца блокираха работата на СОС с настояването си техен да бъде председателят. Така и през това време настояваха 5-те комисии, които трябваше да вземат да бъдат всички ключови комисии, на което всички останали казаха „айде, стига толкова“, посочи Григорова.

„Разговорите са отново от ПП-ДБ да се направи преразпределение на комисиите, това което искаха и преди седмици. Първоначално те трябваше да получат пет комисии спрямо изборната тежест“. Според нея и председателят на СОС не е трябвало да бъде от ПП-ДБ-СС, защото трябва да се „упражнява някакъв контрол“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук