Васил Терзиев: Изборът на председател на СОС дава възможност работата да започне, въпреки политическото противопоставяне да се е изострило

0
сн. БНТ

Колкото и да се търси някакъв пробив и разлом в нашата група и в последователността на нашата политика – такава няма. Има нормални отношения между партньори, които включват различни мнения и това прави групата още по-силна. Иначе сме още в началото на управлението и не сме имали един спокоен ден откакато сме влезли в управление – избор на председател, комисиите, предстои и бюджета – това коментира в студиото на „Денят започва“ кметът на София Васил Терзиев.


„Спаси София“ няма да бъде опозиция в коалицията, обясни кметът, но призна, че избирането на председател на Общинския съвет все пак е дало възможност работата да започне, макар политическото противопоставяне да се е изострило:

„Никой не се изживява като опозиция – нито в коалицията, нито в управлението. Ние многократно сме заявявали, че въпреки всички трудности, ще намерим решения, които са в интерес на софиянци. В крайна сметка за това ни е гласувано доверие, но сме длъжни да даваме контекст защо някои неща ще бъдат доста по-трудни, отколкото би ни се искало и защо зад лозунгите колко много обичат София и правят за София, някои от политическите партии няма никаква същност в действията им.“


Според Васил Терзиев, сега поне има работещ Общински съвет и може да продължи политическото противопоставяне, но това със сигурност няма да направи работата по-лесна:

„Пак се изостриха отношенията между различните партии, пак се видя колко големи са разликите, които имаме във вижданията за управлението на този град и начина на управление. То се вижда в самия процес – през цялото време как ние подходихме отворено, прозрачно. Да се съгласим върху ключовите точки, върху които имаме 80% припокриване и да кажем – по другите ще имаме различия, но за тези ще се съгласим. Дайте да измислим какъв да бъде принципа на разпределение на комисиите – пропорционален, без да се слагат имена и без да казва тази комисия на кой е, но да има някаква логика.“


По думите му, от всички „важни“ комисии, тези които имат 23-ма представители в Общинския съвет, което е повече от втората и третата партия взети заедно, нямат нито една.

„Говорим как ще променим управленския модел на столицата, в същото време това идва от БСП и в същото време подкрепят тези комисии, които имат най-много отношение към икономическия живот и управлението на финансите – представителите на ГЕРБ“, поясни Терзиев.

Независимо каква политическа партия представляваме, нашият топ приоритет трябва да бъдат гражданите на София и града. Това, за което се боря е да има ефективно и прозрачно управление и да не се пилеят ресурсите на този град, добави столичният кмет.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук