Виктор Орбан призовава Марин льо Пен и Джорджа Мелони да работят заедно за Европа

0
сн. БГНЕС

Премиерът на Унгария Виктор Орбан призовава  френската националистка Марин льо Пен и италианския премиер Джорджа Мелони да работят заедно за Европа. Орбан се изказва в интервю за френското издание „Льо Поан“, където излага визията си за европейските избори. 

Европейските суверенисти трябва да се обединят около Марин льо Пен и Джорджа Мелони, смята унгарският премиер Виктор Орбан.

„Бъдещето на суверенитския лагер в Европа, както и изобщо на десницата, днес е в ръцете на две жени“ – заявява той пред френския седмичник „Льо Поан“. Всичко ще зависи от способността за сътрудничество между Марин льо Пен във Франция и Джорджа Мелони в Италия, добавя Орбан.

Той смята, че ако двете съумеят да сформират обща група или коалиция в следващия Европейски парламент, могат да представляват сила за Европа и да изградят очертанията на нова европейска десница.

„Единствената пречка за това беше присъствието на екстремистите от „Алтернатива за Германия“.  Това вече не е пречка, защото те са изключени“ – коментира Орбан, чиято партия Фидес, беше отстранена от ЕНП, както припомня вестник „Монд“.

Според Орбан настоящото ръководство на Европейската комисия е било най-лошото досега.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук