Висши военни и депутати на годишната конференция на началника на отбраната

0
сн. БГНЕС

Висши военни, цивилното ръководство на отбраната и депутати се събират на годишната конференция на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов. В присъствието на държавния глава Румен Радев конференцията ще започне с анализ за състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2023 г.

В първия от двата дни началникът на отбраната ще представи „Анализ на състоянието на армията“. От началото на годината Военновъздушните сили отчетоха, че са осигурили надеждна охрана на въздушното пространство, въпреки ресурсните ограничения. Само след няколко месеца ВВС очакват първите Ф-16. Недостиг на военни, отчетоха в Първа зенитно-ракетна база. Сухопътните войски отчетоха, че са изпълнили поставените задачи.

ВМС отчетоха, че в условията, усложнени от войната в Украйна, са гарантирали сигурността на страната. Конференцията на началника на отбраната ще обсъди предизвикателства пред националното планиране, провеждане и осигуряване на операциите в контекста на съюзните планове за отбрана.

Гост на събитието ще бъде началникът на щаба на Съюзното командване по операциите на НАТО адмирал Йоахим Рюле. Традиционният форум предхожда писането на Доклада за състоянието на отбраната за 2023 година. Очаква се през пролетта да бъде готов и Стратегическият преглед на отбраната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук