Владимир Путин ще отправи предизборно обръщение към нацията – вероятно в края на февруари или в началото на март

0
сн. АП

Руският президент Владимир Путин възнамерява да представи предизборната си програма по време на годишното си обръщение към нацията преди изборите за държавен глава на 15 март, предадоха световните агенции, позовавайки се на руския вестник „Комерсант“. 

Изданието, позовавайки се на свои запознати източници, съобщи, че обръщението се планира за периода 23 февруари – 8 март и твърди, че Путин ще говори за руските цели във войната в Украйна, суверенитета на страната, икономическата и социалната ситуация, както и семейните ценности. Според  ДПА руският президент редовно засяга тези теми по време на речите си и често атакува Запада, докато подчертава силата на Русия и собствените си успехи. 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред ТАСС, че данните на „Комерсант“ „не могат да бъдат изключени“.

Според конституцията на Русия годишното обръщение към нацията пред Федералното събрание (двете камари на руския парламент) е задължение на президента. През 2022 г. обаче то беше отменено, по думите на самия Путин заради „високата динамика на събитията“, свързани с руската инвазия в Украйна. Миналата година обръщението беше произнесено на 21 февруари. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук