ВСС разпита 10 прокурори за Нотариуса: Очаквано, никой от тях не го познава, макар че са били заедно

0

Десет столични районни прокурори бяха изслушани от Висшия прокурорски съвет по повод информациите, че убитият в края на януари Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, е присъствал на коледен на банкет на Софийската районна прокуратура на 10 декември 2021 година, съобщи БНР. 

Девет от тях заявиха, че са научили за Божанов от медиите след смъртта му и че нямат спомени да са го виждали на коледното събиране. Оказа се, че единствено прокурор Вероника Димитрова е запомнила, че Нотариуса и близкият до него адвокат Велимир Атанасов са били на празненството, но тогава не намерила в това нищо нередно. 

„Няколко месеца по-късно разбрах кои са тези двамата на банкета. Започна да се коментира в нашите среди, че имало такива двама души. Сетих се, погледнах в интернет клиповете, интервютата на Антикорупционния фонд. Тогава разбрах как се казват, каква информация има за тях. Честно казано, ми стана изключително неприятно. Не сме уведомявани за присъствието на такива гости, не са ми представяни, не сме се запознавали“, обяснява прокурор Димитрова. 

Очаква се на закрито заседание по-късно съдебните кадровици да изслушат магистрати от Софийската градска прокуратура, които работят по разследване, свързано с мрежата за влияние около Мартин Божанов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук