В неизлъчено интервю Навални критикува „западни помощници на Путин“

0
сн. БГНЕС

Телевизия „Скай нюз“ разполага с неизлъчено интервю на Алексей Навални, в което той напада „корумпираните служители“, живеещи в Лондон, за които се твърди, че помагат на режима на Путин да укрива „мръсни пари“.

В интервюто Навални говори още за надеждата си за по-добро бъдеще за страната си и за рисковете, които знае, че поема.

Интервюто е направено през февруари 2020 година. През август същата година Навални беше отровен по време на полет за Москва.

Обширното интервю включва надеждите му за бъдещето на Русия като част от Европа, личната му безопасност и някои тежки думи към Великобритания и Запада, оставили сътрудниците на Путин без последствия.

Западът не прави абсолютно нищо. Има някои “ритуални танци”, но нищо не се случва, казва Навални.

„Защо корумпираните служители все още живеят в Лондон? Защото тези корумпирани служители хранят огромен брой прекрасни лондонски адвокати? Тези хора, те ще изглеждат много цивилизовани, ще ни е приятно да си побъбрим с тях, ако седнат до нас, ще носят вратовръзка и ще имат изискани обноски, а в същото време обслужват интересите на пълни, завършени бандити“, посочва руският опозиционер.

Навални обаче е оптимист в интервюто. Той отбелязва, че сe надява да настъпи промяна след 20-те години на управление на Путин.

„Русия е европейска страна, всички хора, които живеят в нея искат да живеят както хората в Европа. Надявам се след 10 години, ако ме интервюирате отново, да мога да кажа, как се преборихме с корупцията и прането на пари“ , изтъква Навални.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук