Георги Георгиев, ГЕРБ: Областният управител действа като политкомисар, златен пирон да й връчим

0

„Областният управител твърди, че не е законно. Ако видите къде е завършила право, ще разберете, че не е от най-добрите университети. Съдът е над областния управител и казва, че това са вътрешни решения. Тя знае това и въпреки това го е върнала, защото не действа като областен управител, а като политкомисар. Категорично няма нарушение на правилника“.

Това заяви общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев в предаването „Денят започва“ по БНТ.

„Всичко беше законно, докато избираме техния човек, после вече не“ – това коментира общинския съветник от ГЕРБ Георги Георгиев по повод поредните драми в Столичния общински съвет (СОС). 

Златен пирон трябва да връчим на Вяра Тодева, заради решението й да отмени избора на комисиите. Тя не действа като областен управител, а като политкомисар. Категорично няма нарушение на правилника при назначаването на комисиите. Заседанието беше законно до момента, в който видяха, че няма да овладеят всички комисии“, коментира Георгиев в сутрешния блок на БНТ. 

„Ние не знаем какво се случва в София и какви са щетите“, каза той и допълни: „Десетки хора бяха уволнени, включително отличника на випуск от юридическия факултет. Нека да видим колко струва чистката на Васил Терзиев на софиянци“.

„След като отстъпихме, очевидно е че проблемът е друг. Ние не знаем какво се случва в София, щетите, които са нанесени и проблемите в града.
„Как саботирахме работата, като три месеца ги питахме с какво мнозинство ще управляват. Три месеца в кризи, в резултат на което ние направихме компромис. Избрахме председател, три месеца не знаеха къде се намират и продължават да не знаят. Избрахме председатели на комисии, за да започнем работа. Какъв саботаж е това?“, попита Георгиев. 

По думите му те искат и имат цялата власт на София. „Ние трябваше вече да гледаме бюджета“, коментира той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук