Георги Георгиев пресметна: Кметът струва на столичани по 90 хил. лева щети на ден

0

Бившият председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев пресметна, че кметът Васил Терзиев струва на софиянци по 90 хил. лева на ден.

„Софиянци вече плащат сметката за 100 дни управление на Васил Терзиев и тя е за 9 милиона лева“, твърди настоящият общински съветник, избран от ГЕРБ-СДС.

В пост в социалните мрежи Георгиев пише, че само за три месеца управление – кметът на София е успял да изгуби 6 милиона лева безвъзмездни европейски средства. Те са били по проект за междублокови пространства до 31 декември.

„Екипът на Васил Терзиев не е осигурил парите по проекта в срок и сега гражданите трябва да платят тези 6 млн. лева от джобовете си, според внесения от него проект на бюджет за 2024 година“, пише той.

Други 3 млн. щети са били нанесени и от поскъпването на ученическите карти за градски транспорт от 1 февруари, а тези пари сега се плащали от родителите на 64 000 ученици и студенти.

„Това са 64 000 месечни карти, които вече са по-скъпи – проблем, който преди един месец предложихме да решим, когато с колегите ми от ГЕРБ-СДС бяхме подготвили доклад, за да покрием това поскъпване от бюджета. Ни вопъл, ни стон от страна на Терзиев“, настоява Георгиев.

„3 месеца кметът на София харчи парите на гражданите напълно непрозрачно и без да се отчита публично. Затова ние предложихме решение на общинския съвет, с което да задължим кмета да дава отчет за всяко плащане над 5000 лева в края на месеца. Хората очакваха промяна, но за хубаво. А не на цената от 9 милиона лева за 90-100 дни“, заключава общинарят.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук