ГЕРБ „приема с горчивина“ гласуваната оставка в отсъствието на Мария Габриел

0
сн. БГНЕС

От ГЕРБ обявиха за прибързано решението на ПП-ДБ – оставката на Николай Денков да бъде гласувана днес в отсъствието на ротационния кандидат за премиер Мария Габриел. 

Председателят на НС Росен Желязков заяви: 

„В момента се чудим защо и крехкото доверие, което има, се правят дори такива символични жестове, които подкопават това доверие и някак си предпоставят разговорите, които могат да започнат още от петък нататък“.

„Когато Мария Габриел е в страната, защото тя води преговорния екип, но ги предпоставят с още една нотка на горчивина, която вече се е зародила между нас“, заключи той.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ СДС Теменужка Петкова видя в това действие отказ от преговори и дори желание за предсрочни избори.

Петкова, която е в преговорния екип, определен от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, каза, че още не са търсени за разговори. „Това прибързано действие за подаване на оставка и гласуване сега и веднага буди съмнение, не е ясна каква е целта. Дали това, че Бойко Борисов е в чужбина и Мария Габриел също я няма… ПП-ДБ демонстрираха, че не желаят да се водят преговори, по-скоро може би те искат да се тласне държавата към нови избори“, коментира тя.

Зам.-председателят на партията Томислав Дончев беше лаконичен: „Това бързане може да означава нещо друго – че това управление бяга от резултатите от собствената си работа“.

От изявленията на знаковите лица на ГЕРБ не стана ясно кога ще се извърши ротацията на председателя на парламента.

Другият зам.-председател Рая Назарян допълни: „Елементарната политическа логика предполагаше първо да бъде извадена оценката на министрите, тоест отчета на тези министри, какво са свършили и след това оставката да бъде гласувана. Министрите трябва да бъдат в залата, а не обратното, както се случи днес“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук