ГЕРБ – СДС предлагат: Столичната община спешно да ремонтира банята в „Горна баня“ и да я задържи

0

Общински съветници от ГЕРБ-СДС предлагат Столичната община да задържи банята в „Горна баня“ и спешно да я ремонтира.

С решение на Министерски съвет от 2017 сградата и терена на минералната баня се прехвърлят безвъзмездно от държавата на общината за нуждите на Регионалния исторически музей – София. Музеят бил  партньор с проектно предложение по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ с цел реновиране на недвижима културна ценност. Проектът обаче не е одобрен за финансиране, а общината не е отделила средства за ремонт, което води до риск общината да загуби правото на собственост според чл. 54 от Закона за държавната собственост.

На заседанието днес от 10 ч. Столичният общински съвет ще обсъжда и подобряване на движението на трамвайни и автобусни линии.

От 7 май ще се реорганизират маршрутите на трамвайни линии 1 3, 7, и 27, както и автобусна линия 413 и нощна линия 2. Причината за това е информация от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ във връзка със строителни дейности по направление София – Волуяк, което налага промени в обслужването на пътническите влакове от Централна гара.

Пътниците, които идват до София от Мездра, Видин, Варна и Русе, ще трябва да слизат на жп гара „София Север“, което ще увеличи пътникопотока от там до други части на столицата. Нощна линия номер 2 ще подобри обслужването отСтуденския град до централната част на София.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук