ГЕРБ-СДС се регистрира за изборите, иска победа и нормалност

0
сн. БГНЕС

Коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) за предстоящите избори 2 в 1 – предсрочни парламентарни и европейски.

Изборите са възможност страната ни да има титулярно правителство с ярки политически фигури, което да поема отговорност за управлението, подчерта заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

ГЕРБ-СДС отива на предсрочния вот с амбицията за победа и с възможността да осигури нормалност в българския политическия живот, заяви Дончев. По думите му последните три години са били години на безвремие.

„Министерски съвет се беше превърнал в кръжок, курс по политика за незнаещи. Време е България да има титулярно и подготвено правителство, с ярки фигури. Стига с тези експерименти“, коментира той.

„Ротация? Това е екзотика“, добави Дончев. 

По думите трябва да се спазва Конституцията, която има ясна формула.

Дончев отказа да очертае кои биха били евентуални бъдещи партньори на ГЕРБ-СДС след изборите, но отговори утвърдително, че скандалът с Агенция „Митници“ би повлиял на евентуално партньорство с ПП-ДБ.

„Ще повлияе, ние не искаме да работим с фигури със спорен интегритет. С кой ще управляваме, ще отговоря на първия ден след изборите“, каза той.

На въпрос – дали, ако отново са първа политическа сила, биха направили компромис, като преотстъпят властта, Дончев отговори: 

„Компромисът има граница. Не можем да правим компромис със самочувствието на хората, които са ни подкрепили“. 

Коалицията ГЕРБ-СДС внесе станалите традиционни 9 999 подписа за регистрация за участие в изборите и обявиха, че ще водят позитивна кампания. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук