Главчев потвърди: Има сигнал за заплаха срещу няколко фигури, сред тях може да има и партийни лидери

0
сн. МС

Служебният премиер Димитър Главчев потвърди, че има сигнал за заплаха, който е обширен и „може би засяга партийни лидери“. 

Той отклони въпрос дали това засяга Бойко Борисов, Кирил Петков и Атанас Атанасов, като лаконично каза, че „сигналът, за който аз знам, не може да засяга г-н Атанасов“.

Това стана по време на отговори на въпроси пред журналисти в Брюксел, където министър-председателят ще участва в заседанията на Европейския съвет.

Само преди ден лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че преди седмица е получил сигнал за много сериозна заплаха срещу него, заради което от ДАНС, НСО и МВР са взели мерки.

Относно срещата в Брюксел Главчев заяви, че ще припомни на колегите на Европейския съвет какви ангажименти бяха поети 22 юли 2022 г., тогава беше приета пътната карта за приемането на РСМ, а декември месец 2023 г. беше конкретизирано точно за конституционните промени. 

„Напоследък чуваме не само партийни лидери, но и от правителствени ръководители в Северна Македония, че няма да се правят такива промени. Ще запозная колегите с тези настроения“, заяви служебният премиер.

На въпрос разговарял ли е с гръцкия си колега за някакви общи действия по повод позицията на Скопие, Главчев отговори:

„Не съм разговарял с колегата от Гърция по въпроса, но предполагам и той няма да остане безучастен. За мен е важно да покажем каква е българската позиция, която е общоевропейска впрочем.“

В отговор на журналистически въпрос относно политическата обстановка у нас след изборите на 9 юни Главчев заяви, че е най-добре е да се излъчи правителство още с първия мандат.

Министър-председателят Димитър Главчев е в Брюксел, за да участва в редовното заседание на Европейския съвет на 27 и 28 юни. Преди срещата той коментира пред журналисти, че България ще настоява Европейският съвет да препотвърди заключенията си относно Северна Македония и да призове страната да спазва поетите ангажименти, за да продължи по пътя си към ЕС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук