Горещата вълна в Испания продължава, в сряда са измерени 44,6 градуса

0

44,6 градуса бяха измерени в Южна Испания в разгара на третата гореща вълна за това лято. В редица региони на страната температурите надхвърлят 40 градуса.

Поредната гореща вълна обхвана Испания с високи температури в много региони. Червен код за екстремни жеги беше обявен в пет автономни области: Андалусия, Кастилия и Леон, Кастилия-Ла Манча, в столицата Мадрид и Страната на баските.

В Ла Рода де Андалусия, провинция Севиля, термометрите отчетоха 44,6 градуса. Във вчерашния пик на горещата вълна в различни части на Гранада температурите също надхвърлиха 44 градуса. Екстремни стойности до 43 градуса бяха регистрирани и в Хаен. Над 42 градуса беше в Сиудад Реал в област Кастилия-Ла Манча, както и в Алама де Арагон. 40 градусови жеги преживяват и в Северна Испания, в Страната на баските, където такива температури не са обичайни.

Горещата вълна ще продължи до утре. Синоптиците обаче отбелязват, че в южната и източната част на страната ще продължи да е много топло до края на седмицата. Предупреждават и за бури и силен вятър. От днес до неделя има и висок риск от пожари в цяла Испания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук