Г. Георгиев: Вижте този запис и ще се отвратите от СОС

0

Пост във Фейсбук на общинския съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев:

Как да се отвратиш от българската политика? Като изгледаш този запис от само 2.5 минути от заседанието на бюджетна комисия в Столичния общински съвет.

➡️ За да гласуваме предложенията на ГЕРБ-СДС за увеличение на заплатите на медицинските сестри от ясли, градини и училища, както и бюджета на София за 2024 г. снощи заседавахме до 21 ч. Без никаква полза, защото „обединени“ от неясни мотиви и необясними за мен причини, групите на ПП-ДБ-СС, Вили Лилков от „Синя София“ и отцепилите се от „Възраждане“ съветници НЕ подкрепиха увеличението на заплатите на 2 000 здравни работници за сметка на баснословния резерв на кмета от 23 млн. лева.

❌ Тези колеги също НЕ подкрепиха и предложението да осигурим по 50 лв годишно повече за работно облекло на медицинските сестри, като намалим представителните разноски на Терзиев от нечуваните 500 000 лв, които иска (при 210 000 за г-жа Фандъкова) със само 20%. Ние призовахме кмета на София да харчи по-малко за обяди и делегации, за да имат униформи нашите фелдшери и сестри. Но не!

🤝 Някъде към 20:50 ч Столичният общински съвет удари дъното – в залата влезе Цветомир Петров, председател на съвета, който не членува в нито една комисия и не участваше в заседанието. Отиде и каза нещо на ухо на г-н Вили Лилков, който след няколко минути магически си промени гласуването за заплатите на медицинските сестри – въпреки че първоначално ни беше подкрепил. След разговора на ушенце изведнъж уважаваният Вили Лилков стана „против“.

👉 Изгледайте записа – накрая заместник-кметът по финанси и здравеопазване Иван Василев гордо напомня на председателя на бюджетна комисия Димитър Вучев: „Вили си промени гласуването, Вили си обърна гласуването“….

🚫 От втория път “спасителите” на София все пак отхвърлиха увеличението на заплатите: без гласа на Лилков, който наистина „обърна палачинката“, с гласуване „въздържал се“ от страна на двама от отцепниците от „Възраждане“.

💸 Продължават с безумната мантра, че ще искат тези средства от държавата, Асен Василев им обещал. Явно това, че Асен Василев ще бъде финансов министър още седмица, е без значение.

⁉️ После за награда си гласуваха заедно и бюджета – без пари за здравните работници. Това ли е промяната, която София искаше и заслужава, скъпи съграждани?

👍 Благодаря на Иван Таков и БСП за подкрепата за нашето предложение, то е в отговор на справедливото искане на здравните работници и КНСБ и КТ “Подкрепа”.

❗️Днес битката ни продължава от 10 ч. в залата на съвета, когато ще е окончателното гласуване. Да видим сега кой на кого какво ще каже на ушенце. Дотук картинката е жалка и отблъскваща. Дано гореспоменатите се вразумят, защото това срамно събитие няма да остане без последици.

➡️ Ето поименното гласуване на общинските съветници от Финансовата комисия:

✅ За:

Димитър Вучев – ГЕРБ

Ваня Тагарева – ГЕРБ

Екатерина Йорданова – ГЕРБ

Прошко Прошков – ГЕРБ

Карлос Контрера – ВМРО

Иван Таков – БСП

Войслав Тодоров – БСП

Пламен Данаилов – ИТН

❌ Против:

Вили Лилков – Синя София

Росица Николова – ППДБСС

Андрей Зографски -ППДБСС

Бойко Димитров – ППДБСС

Емилия Ангелова – ППДБСС

Благовеста кенарова – ППДБСС

Драгомир Иванов ППДБСС

↔️ Въздържали се:

Красимир Гълъбов – независим (бивш член на „Възраждане“)

Севдалина Петрова – независим (бивш член на „Възраждане“)

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=360&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGValentinovGeorgiev%2Fvideos%2F404480715531014%2F&show_text=false&width=560&t=0

https://fb.watch/r4NQpuGcGT/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук