Дадоха Денков на главния прокурор за държавна измяна

0

Новосформираният кръг „Първо България“ дава на прокуратурата премиера Николай Денков по подозрение в държавна измяна.

Повод за сигнала, който „Първо България“ ще входира до изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, е циничното изказване през уикенда на министър- председателят, че няма значение дали българската икономика ще пострада, важното е санкциите срещу Русия да имат ефект. 

„Няма значение дали българската икономика ще пострада от антируските санкции, важното е те да имат ефект върху Руската федерация“, са точните думи на Денков в разговор с кореспондента на руския вестник „Известия“ Семьон Бойков. „Страхил Ангелов входира сигнала в лично качество, а Недялко Недялков прибра входящия номер. Става дума за едно изказване на този титан на мисълта Николай Денков, който беше сгащен от руски журналист. Тезата на руските журналисти е, че тези санкции не вредят на Русия, а на Европа. И Денков отговори, че не му пука за българите и българския народ и как санкциите се отразяват на икономиката ни, важното е Русия да страда. Това е недопустимо да се говори от един премиер“, отсече журналистът Николай Бареков.

„Ники трябва да пътува – към следствието“, отсече полк. Николай Марков. И уточни, че от изказването на Денков се разбира, че той не изпълнява задълженията му по конституция.

„Търсих всички протестъри от миналата година. Говоря за жълтопаветните протестъри, за един голям протест, който да срути сглобката. Скрили са се“, сподели Бареков. „Сглобката, за да се създаде, разруши цялата държавност. За това е възможно Николай Денков, вместо позорно да си ходи вкъщи, преди да е станал клиент на правораздаването, да се пазари за министерски постове“, уточни бившият журналист.

сн. ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук