Даниел Митов: Готов съм за поста на външен министър, разочарован съм от ПП-ДБ

0

Готов съм за поста на външен министър, разочарован съм от ПП-ДБ. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, който е предложен от служебния премиер за поста външен министър.

„Г-н Главчев се обади първо на мен. Консултирах се с Бойко Борисов. Получих пълна подкрепа от него. Г-н Главчев очевидно не е могъл да се сработи с външния министър, който освободи, и е търсил човек, който да следва ясна външна политика“, обяви Митов. И добави, че е готов да заеме този пост.

„Разочарован съм от ПП. Тяхната логика на изказванията следва логиката на президента Румен Радев. Логиката за съставяне на служебни правителства беше променена изцяло. Служебните правителства зависят от парламента. Премиерът трябва да търси подкрепа тук в Народното събрание“, обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите му вместо колегите от ППДБ да излязат и да защитят логиката на конституционните промени, те говорят чие щяло да бъде служебното правителство.

„Не ми е самоцел да бъда външен министър“, каза той.

Според него в момента се подлага на тест геополитическата позиция на президента Румен Радев.

„Редно е ППДБ да излязат и да защитят конституционните си промени, а не да следват логиката на президента“, призова Митов.

„Димитър Главчев е взел решението аз да бъда външен министър абсолютно самостоятелно, без да е имало никакъв натиск“, увери зам.-председателят на ГЕРБ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук