„Да, България“ се събира, за да обсъди предложението на ДСБ за „технически кабинет“ с третия мандат

0

Ще обсъдим сериозно предложението на „Демократи за силна България“ (ДСБ) за третия мандат, като сме свикали заседание на Националния съвет на „Да, България“. Това съобщиха във фейсбук страницата си от „Да, България“, като публикуваха пост на депутата Божидар Божанов.

„Ще обсъдим сериозно предложението на ДСБ за третия мандат, като сме свикали заседание на Националния съвет на „Да, България“ за утре“, посочва той. Според него опит за третия мандат с „технически кабинет“ би имал смисъл, ако в този парламент има максимално широко мнозинство за демонтиране на модела „Пеевски“ – реформиране и освобождаване на завладените правоохранителни органи и гарантиране на независимостта на съда. 

Ще отчетем и рисковете от такава формула – както рисковете тя реално да не постигне целите си, така и рисковете самият опит да бъде използван срещу нас, отбелязва Божанов.

Подалият оставка като председател на „Да, България“ Христо Иванов заяви вчера, че ако има шанс да бъде формирано „анти-Пеевски“ правителство, то ние сме длъжни пред нашите избиратели да го направим.

Вчера „Демократи за силна България“ (ДСБ) излязоха с предложение към коалицията „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) за „техническо правителство“ с третия мандат, който да бъде разглеждан като национален.

От Националния съвет на „Продължаваме промяната“ (ПП) посочиха в позиция, че в 50-ото Народно събрание не виждат условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство. Те потвърдиха позицията си, че ще бъдат конструктивна опозиция.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук